Bli medlem

För många utlandssvenskar fungerar Utlandskyrkan som ett extra hem. Kyrkan blir en mötesplats där man kan träffas och umgås.

Kanske vill man gå i gudstjänst, läsa en svensk tidning, dricka en kopp kaffe, låta sina barn prata svenska, låna svenska böcker och filmer mm. Vi vill gärna att kyrkan får vara en plats som alla, både de som arbetar här och våra medlemmar känner ett gemensamt ansvar för. Därför kan man bidra på olika sätt. Självklart tror vi att de som regelbundet besöker kyrkan och dess verksamheter vill stödja oss genom att vara medlemmar och man kan även hjälpa till genom att ge en spende (gåva) eller hjälpa till som frivilligarbetare vid olika tillfällen. För att kunna driva en bra verksamhet är vi beroende av de inkomster vi får i form av medlemsavgifter och gåvor. Som betalande medlem har man naturligtvis vissa förmåner. Tre gånger per år skickas vår tidning Utposten ut till medlemmarna med post och en gång per år får man även kyrkans adressförteckning över medlemmarna skickad till sig. Vårt fina bibliotek med ett bra utbud av barn, ungdoms och vuxenlitteratur får du även tillgång till som medlem i Svenska kyrkan. Vi hyr även ut våra lokaler för exempelvis kalas, dop/vigselfester och dyl och självklart blir lokalhyran lägre för våra medlemmar. Det viktigaste att komma ihåg är dock att genom att vara medlem i vår fina kyrka har Du en möjlighet att stödja den verksamhet som Du säkert uppskattar att vi kan erbjuda! 

Medlemsavgiften dras via autogiro i januari/februari varje år. Till höger hittar du vår anmälnins- och autogirotblankett.

Medlemsavgiften är:

EUR 90  familj (barn upp till 18)

EUR 50  enskild person

EUR 10  aupair och studerande

Halv avgift för de som bor minst 10 mil utanför Frankfurt.