Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet och med respekt möta människor i deras olika livssituationer.

Mötesplatser
Välkommen att dela vår gemenskap! Vid träffarna serveras alltid kaffe med goda tillbehör och ibland har vi också gäster som står för underhållning eller pratar om något intressant ämne. Du väljer givetvis vilken mötesplats du vill oavsett var i församlingen (eller utanför) du bor!

Onsdag 13 november
14.00 Eftermiddagskaffe i Hånger församlingshem, Sven Jarl och Hans -Joachim Franze sjunger, spelar och berättar om Lina Sandell.

Tisdag 19 november
15.00 Eftermiddagskaffe i Kärda Allianskyrka med programmet ”Här är mitt liv - och ditt”.

Onsdag 20 november
14.00 Eftermiddagskaffe i Torskinge församlingshem, Sven Jarl och Hans-Joachim Franze sjunger, spelar och berättar om Lina Sandell.

Onsdag 27 november
14.00 Eftermiddagskaffe i Hånger missionskyrka, Birgitta och Bengt-Ivar Johansson från Lagan berättar och visar bilder från sin resa till Tanzania.

Sorgegrupp
För dig som har mist en anhörig eller god vän erbjuder församlingen stöd i form av en samtalsgrupp. Där får man dela sin sorg med andra som också sörjer. Tillsammans får vi trösta varandra och hitta ljusglimtar. Vill du hellre prata enskilt med präst eller diakoniassistent går det givetvis också bra.

Har du frågor kring diakoni, kontakta Eva Bolin Norrman.

Vårbuffé
Bild: Eva Bolin