Verksamhet för vuxna

Mötesplatser

Kyrkkaffe mitt i veckan

Välkommen till Garvaregården där det serveras gofika varannan onsdag jämna veckor klockan 14 - 16. Kostnad 30 kronor, överskottet går till välgörande ändamål. Om vädret tillåter går det bra att sitta utomhus på innergården.

SOPPLUNCH

Soppa och pannkaka serveras i Garvaregården första tisdagen i månaden. Kostnad 40 kronor. Höstens datum är 5 oktober, 2 november och 7 december.

GEMENSAMMA KRAFTER - start tisdagen 12 oktober

Vi träffas varannan tisdag kl. 18-20 i Garvaregården och gör egna eller gemensamma projekt. Var med och sticka, virka eller sy filtar, tygblöjor, koftor, mössor och sockar till barn 0-3 år. Just nu behöver vi speciellt byxor, bodys och pyjamas i stl 50-68 samt filtar och lite större frottéhanddukar. Allt packas till babypaket som skickas till bl a Kongo och Somalia via Human Bridge. I dessa länder föder många kvinnor sina barn i hemmen, långt från medicinsk hjälp och med stor risk för att mamman eller barnet inte överlever. Om man tar sig till en av distriktets bykliniker för att föda kan man få ett babypaket med sig hem. Den vetskapen gör att allt fler kvinnor söker sig till klinikerna och kan genomföra en säkrare förlossning.

Kontakta Ann-Sofie Larsson eller Karin Hardell Harrysson om du undrar något.

Välkommen!

Samtalsgrupp för sörjande

Vår och höst startar vi kontinuerligt en samtalsgrupp för dig som mist din livskamrat, annan anhörig eller vän. Gruppen är en plats att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Vi träffas vid fem-sex tillfällen.
Man anmäler sig för att delta. Kontakta oss gärna för att få veta när nästa grupp startar. Ansvarig: Karin Hardell Harrysson

VILL DU PRATA MED NÅGON?

När du vill prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka finns församlingens präster och diakon till hjälp. Du kan vända dig direkt till någon av dem eller ringa till expeditionen. Det finns också möjlighet att få besök om du känner dig ensam.

FÖRLÖSA KYRKOKÖR

Förlösa kyrkokör är en blandad kör med ca 40 sångare. Kören övar på måndagar kl 19-20.30. Repertoaren är bred och innefattar både klassisk körmusik, visor och populärmusik. Kören sjunger vid de stora kyrkliga helgerna men deltar också med sång i olika större och mindre sammanhang i församlingens liv, inte minst i musikgudstjänst. Ibland gör vi konserter med gästande sångare och musiker. Hör av dig om du är intresserad!
Ansvarig: Ida Fahl

GARVAREGÅRDENS VOKALENSEMBLE

Garvaregårdens vokalensemble erbjuder körsång på lite högre nivå. Repertoaren är blandad, från tidigt till nyskrivet, på många olika språk och med huvudsakligen klassisk inriktning. Krav ställs på god sångarerfarenhet, notläsning och gehör. Ensemblen repeterar varannan tisdag (udda veckor) 18.30-20.30 och framträder i söndagsgudstjänster och egna konserter. Välkommen att höra av dig om du vill söka till ensemblen. Ansvarig: Ida Fahl.

Diakoni, Diakon

AnnSofie Larsson