Verksamhet för vuxna

Mötesplatser

KYRKKAFFE MITT I VECKAN

Välkommen till Garvaregården där det serveras gofika varannan onsdag ojämna veckor klockan 14.00 - 15.30. Kostnad 30 kronor. Överskottet går den här terminen till gruppen Gemensamma krafters välgörenhetsarbete med babypaket.

Uppstart 2023: vecka 5

SOPPLUNCH

Soppa, efterrätt och kaffe/te serveras i Garvaregården första tisdagen i månaden. Kostnad 50 kronor. Vårens datum är 7 februari, 7 mars, 4 april och 2 maj.

GEMENSAMMA KRAFTER 

Vi träffas varannan tisdag (udda veckor) kl. 18-20 i Garvaregården och gör egna eller gemensamma projekt. Var med och sticka, virka eller sy filtar, tygblöjor, koftor, mössor och sockar till barn 0-3 år. Just nu behöver vi speciellt bodys, pyjamas och byxor i stl 50-68, tvålar, filtar, koftor och handdukar. Allt packas till babypaket som skickas till bl a Kongo och Somalia via Human Bridge. I dessa länder föder många kvinnor sina barn i hemmen, långt från medicinsk hjälp och med stor risk för att mamman eller barnet inte överlever. Om man tar sig till en av distriktets bykliniker för att föda kan man få ett babypaket med sig hem. Den vetskapen gör att allt fler kvinnor söker sig till klinikerna och kan genomföra en säkrare förlossning.

Vårterminen startar 17 januari och sista träffen är den 23 maj. Vi planerar även att göra en utflykt till Växjö 31 maj.

Kontakta Ann-Sofie Larsson eller Karin Hardell Harrysson om du undrar något. 

Välkommen! 

INTERNATIONELLA GRUPPEN

Vill du vara med i Internationella gruppen och synliggöra Svenska kyrkans internationella arbete runt om i världen? 

Gruppen är öppen för alla åldrar och man är med så mycket eller lite man vill. Vill du kanske ordna lotteri eller skänka vinster? Baka eller sälja fika? Komma på fler bra idéer? Alla kan bidra och pengarna vi får in går till ett gott ändamål.

Tack för vårens arbete med fastekampanjen, vi fick in ca 10 000 kr till ACT!

Terminen avslutas med en resa till Växjö 31 maj tillsammans med gruppen Gemensamma krafter. Anmäl till AnnSofie senast 16 maj om du vill följa med. 

Under hösten samlar vi in pengar till Världens barn och Act Svenska kyrkans julinsamling. 

Det går bra att börja i gruppen när som helst på året. Välkomna!

Ansvarig: AnnSofie Larsson. 

GÅ DJUPARE

Samtalskvällar för både ungdomar och vuxna som vill GÅ DJUPARE i samtal kring tro och liv. Vi börjar med samtal och avslutar med en enkel mässa. Kom en eller flera gånger eller varför inte alla! Kom som du är och bidra i samtalet med såväl nyfikenhet som med kunskap. 
Kl 18:30 - 20:30 i Garvaregården.

Träffar vårterminen 2023:
15 januari: Vad är psalm och vad är lovsång?
12 februari: Ta fasta på fastan.
12 mars: Kyrkorummets kompass och symboler
(OBS! Träff 2:a april är inställd pga annat spännande som händer denna dag. Håll utkik efter mer info!)
7 maj: Att vara kristen och att leva som kristen - är det någon skillnad?

 

LIVSSTEGEN

Livsstegen är en vandring i vårt eget inre, ett självhjälpsprogram som hjälper oss att, med stöd av andra, växa och komma vidare i livet. Läs mer här.

SAMTALSGRUPP FÖR SÖRJANDE 

Startar 4 oktober 2022

Vår och höst startar vi kontinuerligt en samtalsgrupp för dig som mist din livskamrat, annan anhörig eller vän. Tillsammans med en av församlingens präster och diakon träffas människor som är i liknande situationer för att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Vi träffas vid fem-sex tillfällen.
Man anmäler sig för att delta.  Ansvarig: Karin Hardell Harrysson

VILL DU PRATA MED NÅGON?

När du vill prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka finns församlingens präster och diakon till hjälp. Du kan vända dig direkt till någon av dem eller ringa till expeditionen. Det finns också möjlighet att få besök om du känner dig ensam. 

Musik

FÖRLÖSA KYRKOKÖR 

Förlösa kyrkokör är en blandad kör. Kören övar på måndagar kl 19-20.30. Repertoaren är bred och innefattar både klassisk körmusik, visor och populärmusik. Kören sjunger vid de stora kyrkliga helgerna men deltar också med sång i olika större och mindre sammanhang i församlingens liv, inte minst i musikgudstjänst. Ibland gör vi konserter med gästande sångare och musiker. Hör av dig om du är intresserad!
Ansvarig: Ida Fahl

GARVAREGÅRDENS VOKALENSEMBLE 

Garvaregårdens vokalensemble erbjuder körsång på lite högre nivå. Repertoaren är blandad, från tidigt till nyskrivet, på många olika språk och med huvudsakligen klassisk inriktning. Krav ställs på god sångarerfarenhet, notläsning och gehör. Ensemblen repeterar varannan tisdag (udda veckor) 18.30-20.30 och framträder i söndagsgudstjänster och egna konserter. Välkommen att höra av dig om du vill söka till ensemblen. Ansvarig: Ida Fahl.

SÖNDAGSKÖREN

...medverkar ibland i församlingens gudstjänster och övningen sker en stund innan. Du som vill vara med kommer helt enkelt till övningen utan att binda upp dig på fler tillfällen. Anmälan är inte nödvändig men du får gärna höra av dig. Kören är för både yngre & äldre, både för vana & ovana sångare. Kontakt: Kerstin.

Nästa tillfälle:

  • Söndagskören blir påskkören! Påskafton 8 april. Övning 21.30, medverkar i påsknattsmässan kl 23.00. (Simon Garvares kapell, Garvaregården)
  • 7 maj. Övning kl 08.30, medverkan i familjemässan kl 10.00. (Simon Garvares kapell, Garvaregården)