Pilgrimsvandringar i Floby pastorat

Längtar du också efter att vandra i skog och mark? I sommar invigs bland annat en ny led i Falbygden, Vilskeleden. Vandra med oss eller själv – Gud går alltid med dig.

Pilgrimsagenda

vandra med tema dygnsrytm, 2021-2022

Vandringar en gång i månaden. Vi går från kyrka till kyrka genom blandad terräng. Under sommaren och hösten 2021 går vi utmed Vilskeleden från Jäla till Östra Tunhem. Därefter vänder vi söderut igen och går från Östra Tunhem till Jäla utmed S:t Olofsleden. Kommande vandringar är följande:

• 3 okt kl 14.00, Gökhem - Vilske-Kleva, etapptema ”Måltid”. Vandring 6,6 km med mässa.
    Återtransport ordnas. Medtag matsäck och kläder efter väder.
    Pilgrimsledare: Inger Eriksson och Jane Käck. Präst: Stefan Klint.
  • 7 nov kl 14.00, Vilske-Kleva - Östra Tunhem, etapptema ”Avsked”.
    Vandring på bilväg och stig 9 km. Obs! ca 100 m i brant terräng upp till fornborgen.
    Återtransport ordnas. Medtag matsäck och kläder efter väder.
    Pilgrimsledare: Ann-Britt Bertilsson och Matilda Nyman.
  • 6 feb kl 11.00, Östra Tunhem - S:t Olof, etapptema ”Skymning”.
  • 6 mar kl 11.00, S:t Olof - Slöta, etapptema ”Mörker”.
  • 3 apr kl 14.00, Slöta - Vårkumla, etapptema ”Vila”.
  • 1 maj kl 14.00, Vårkumla - Kinneved, etapptema ”Gryning”.
  • 5 jun kl 14.00, Kinneved - Jäla, etapptema ”Ljus”.

Självklart kommer du bara om du känner dig symptomfri och frisk.

Vandra tillsammans med oss

I Floby pastorat finns flera vackra pilgrimsleder som röjs och hålls i ordning så att vi alla kan ha glädje av dem.

Flera av oss har nog tänkt att man ska gå någon av sträckorna men ibland kan det vara svårt att verkligen komma till skott. Det kan bli enklare och även tryggare om man vet att ett visst datum arrangeras en vandring med en ledare som kan sträckan.

Pastoratet har en pilgrimsgrupp med representanter från de tre församlingarna. Gruppens uppgift är att samordna och arrangera pilgrimsvandringar i pastoratet och närområdet som förenklar för människor att komma ut och upptäcka lederna. Flera i pilgrimsgruppen är sedan mitten av september 2016 utbildade pilgrimsledare genom Skara stift.

Gruppen genomför också vandringar på uppdrag, kanske är ni ett gäng kompisar, ett arbetslag eller några familjer som vill prova på pilgrimsvandring - hör av er via Floby pastoratsexpedition (telefon 0515-723880) så försöker gruppen hjälpa er!

Du hittar fler vandringar i närområdet på www.svenskakyrkan.se/skarastift/pilgrimsalmanacka

Matilda Nyman

Svenska kyrkan Floby pastorat