Hej församlingsassistent

Vill du vara med i vårt viktiga arbete med barngrupper och fritidsgårdar? Välkommen till vårt arbetslag. Sök tjänsten församlingsassistent vikariat 75% i Floby pastorat för perioden 8 januari till 31 maj 2024.

Som församlingsassistent bidrar du i verksamhet med lek, kreativitet och utveckling för barn mellan 6–12 år. Vår ambition är att erbjuda barn en trygg plats att växa på i tro och ansvar. Tillsammans med en kollega kommer du att ansvara för att planera och genomföra verksamhet i våra barngrupper i Åsarp, Kinneved och Odensberg samt på fritidsgårdar i Floby och Odensberg. Arbetstiden är förlagd måndag till torsdag med inslag av kvällar och helger. Du ingår i ett litet arbetslag med församlingsassistenter men även i en större arbetsgemenskap med både präster, musiker, diakon, administratörer och ideella medarbetare.

Vi söker dig som är väl förankrad i din tro och medlem i Svenska kyrkan. Du har erfarenhet av att jobba med barn, är utåtriktad, inspirerande och gillar friluftsliv. Du trivs att arbeta tillsammans med andra men kan ta ansvar för egen planering och arbete. Ett plus är om du är musikalisk och spelar instrument. Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för tjänsten. Tveka inte att skicka in din ansökan, stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Floby pastorat söder om Falköping består av tre församlingar med 17 kyrkor, varav tio är från 1100-talet. Förtroendet för Svenska kyrkan är starkt, 70% är tillhöriga, 85% döps och 65% konfirmeras. Pastoratet har en omfattande barnverksamhet och en ung och engagerad styrelse för Svenska Kyrkans Unga.

Intervjuer till tjänsten sker löpande. Maila din ansökan senast den 30 november till: floby.pastorat@svenskakyrkan.se