Vinst i broderitävling

Nyhet Publicerad Ändrad

Församlingen är med och tävlar i Broderitävlingen "Råg i ryggen".

Mer än någonsin behövs råg i ryggen för att tillsammans med människor av annan tro samverka för medmänsklighet och fred. Därför anordnade programmet En värld av grannar en broderitävling som avslutades på midsommardagen. Farsta församling har lämnat in ett bidrag.

Medarbetare i Svenska kyrkan har skickat in kloka ord till En värld av grannar. Citat som ger styrka och energi att tillsammans med människor av annan tro samverka för medmänsklighet och fred. Farsta församling valde citat "Vi väljer att stå upp för varandra"

Så här skriver diakon Carola Backlund:
"Flertalet anställda i Farsta församling har under maj och halva juni månad varit ute i vår församlings olika delar, och pratat med personer om vad citatet betyder för dem. Sammanlagt har vi varit 88 personer som har deltagit på olika sätt genom att brodera eller med en åsikt om vad citatet betyder för just mig. När vi har pratat med personer som inte har velat vara med att brodera så har vi skrivit ner deras förnamn och vad de säger om citatet, sedan har vi tolkat det med en bild på broderiet. Det har visat sig att många av oss tycker likadant och flertalet personer har beskrivit citatet med lika och snarlika ord, teman har framträtt. Varje bild på tavlan står för något som människor har delat med sig av till oss. Flera delar blir till en helhet och vi väljer att stå upp för varandra."

Vinnare utses både av en jury och av folket. Tävlingen pågick mellan 26 mars och 26 juni. Vi vann bästa funktion/funktionalitet. Läs juryns motivering här: https://www.svenskakyrkan.se/nyheter/broderitavlingen-rag-i-ryggen-avgjord

Tack till alla som bidragit och röstat!