Foto: freepik.com

Här kan du pilgrimsvandra

Mer information om att pilgrimsvandra i Falköping, Sverige och världen.

Vandra i Falköping

Svenska kyrkan Falköping ordnar flera vandringar varje år, de flesta under sommarhalvåret. Du hittar dem i kalendern här på webben.

Vandring i vardagen
Varje onsdag är det pilgrimsmässa i S:t Olofs kyrka kl 8.30. Efter mässan startar en pilgrimsvandring utanför kyrkan. Vandringen är cirka en timma lång, leds av ideella medarbetare och avslutas vid Svenska kyrkans lokal på Dotorpsgatan 57.

Pilgrimsslinga på Mösseberg
Om du vill vandra på egen hand utgår en pilgrimsslinga från spårcentralen på Mösseberg. Slingan följer det blå spåret. Utmed slingan finns skyltar med pilgrimens sju nyckelord med en QR-kod du kan skanna med mobilen för att kunna läsa mer. Du hittar information om pastoratets vandringar här på webben, i tidningen Himmel & Jord som delas ut till alla hushåll i pastoratet samt på pastoratets Facebook-sida.

Vandra i Skaraborg

De flesta pilgrimsleder i Skara stift är märkta med S:t Olofskorset. Det betyder att de hör ihop med de större lederna mot pilgrimsmålet Trondheim i Norge. Skara stifts pilgrimscentrum finns sommartid i Varnhems klosterkyrka.
Läs mer på:
Skara stifts pilgrimssidor 
Pilgrim Skaraborg
Om pilgrimsvandring i Skaraborg på vastsverige.com

Vandra i västsverige 

Norra S:t Sigfridsleden
Välkommen att vandra på historiska vägar i fager Smålands- och Västgötanatur! Leden som sträcker sig från Falköping till Jönköping. Läs mer här: Norra S:t Sigfridsleden

Om pilgrimsvandring i västsverige på vastsverige.com 

Vandra Sverige

Ett av Sveriges pilgrimscentrum finns i Vadstena och är kanske det mest kända. Det drivs av Svenska kyrkan Linköpings stift och är en ekumenisk mötesplats för människor på väg. Läs mer: pilgrimscentrum.se eller svenskakyrkan.se/pilgrimsvandring.