Julkampanj 2017: Alla barns röster ska höras

Nyhet Publicerad

Fredag 1 december klockan 07.00 på centralstationen i Eskilstuna kommer medarbetare från Svenska kyrkan bära ryggtermos och servera glögg, pepparkakor och information om julkampanjen. Eskilstuna församling smygstartar då årets julkampanj: ”Jag är ett liv”.

En viktig aspekt i julkampanjen är att förmedla att vi är kallade att stå upp för människovärdet och att göra vad vi kan för att alla barn i världen ska få leva i trygghet. Tillsammans kan vi höja barnens röster och ge dem en möjlighet till en tryggare framtid!

Inget barn ska utsättas för hot, våld och övergrepp. Inget barn ska behöva leva på gatan och utsättas för alla de risker det innebär. Det är en ständig kamp om liv och död – en kamp inget barn ska behöva ta. I Svenska kyrkans julkampanj, som pågår från första advent 2017 till trettondedag jul 2018, samlar Eskilstuna församling in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete för alla barns rätt till ett tryggt liv. Tillsammans kan vi ge fler barn tillgång till försörjning, utbildning och hälsa. Julkampanjen 2017 lyfter barnens röster i allmänhet och de pågående projekten i Manilla på Filippinerna, i Tanzania, i Honduras och Brasilien i synnerhet.

Fredag 1 december bjuder vi på glögg och pepparkakor på centralstationen och det finns möjlighet att få mer information om kampanjen och skänka en valfri summa. Utöver det kommer årets julkampanj också att märkas vid kollekt och årets julbasarer.

Var: centralstationen Eskilstuna
När: fredag 1 december
Tid: från 07.00
Läs mer