collage som visualiserar sorgegrupp för barn
Foto: Ikon

Stödgrupp för barn i sorg

Sorgegrupp för barn 8-12 år i Årsta kyrka

Om stödgrupp för barn i sorg

När en familjemedlem eller en annan viktig person dör blir det aldrig som det varit tidigare. Sorg kan se så olika ut. Sorg är mycket mer än tårar. Man kan vara ledsen, men man kan också känna ilska, skuld och ångest - många olika känslor på samma gång. Då kan det vara en hjälp att träffa jämnåriga som befinner sig i en liknande situation, som kan känna igen sig i hur det kan vara. Tillsammans pratar vi om vad som har hänt, vad som har förändrats och vad som kan hjälpa oss i sorgen. Syftet med gruppen är att barn ska få ny kunskap och stöd i sorgeprocessen.

Sorgegrupp Fjärilen (8-12 år)

Vi träffas i en mindre grupp vid 12 tillfällen. Gruppen leds av två diakoner som är utbildade vid Ersta Sköndals högskola i att leda stödgrupper för barn och unga i sorg.

Gruppen träffas på måndagar. Varje träff har ett tema som innehåller aktiviteter, lekar, övningar och samtal. Mellis ingår.

Alla barn kommer att få komma på ett samtal med en anhörig innan gruppen startar.

Tid: måndagar kl 15.30 -17.30 (12 tillfällen)
Start: 16 januari 2023 - veckovis därefter med undantag för lovveckorna.
Plats: Årsta kyrka, Bråviksvägen 47
Anmälan: janine.wenzel@svenskakyrkan.se
Anmäl senast 10 januari 2023

Sorgegrupp för barn är ett samarbete mellan Farsta församling och Enskede-Årsta församling.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor och funderingar.

Samtalsledare:
Janine Wenzel diakon 08-556 133 56 Enskede-Årsta församling