Foto: Ida Bjurström

Månadens intervju

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad... och emellanåt en betraktelse

Månadens intervju september 2021

Per Lisberger, assistent i församlingsarbetet ”Här kan jag jobba med att locka fram nyfikenhet, kreativitet och viljan att lära sig nytt utan att behöva betygsätta och bedöma.”

Månadens intervju - juni 2021

Anders Grape, kyrkoherde i Enköpings pastorat och snart pensionär ”…jag har fått flera roliga reaktioner, hejarop och historier och associationer tillbaka. Det kanske är del av drivkraften”

Biblisk trädgård och barnträdgård i Lillkyrka

Vid Lillkyrka församlingsgård har tanken om en biblisk trädgård och en barnträdgård slagit rot. Ännu är det mesta i planeringsfasen, men några buskar och planterings- lådor är redan på plats.

Månadens intervju - Mars 2021

Klas Eriksson, arbetsledare tekniska avdelningen på kyrkogård, "Jag kompletterar de som hittar på nytt, stannar upp och säger, ”Hur tänkte du där?”"

Månadens intervju - januari 2021

Britt Thurfjell, vik. komminister Villberga församling ”… överraskad över den arbetsglädje som jag känner fortfarande”

Månadens intervju - december 2020

Karina Thörnevik, vaktmästare Veckholm och Boglösa församlingar "... att byta jobb efter 40 år. Det var mitt livs utmaning"

Månadens intervju - november 2020

Helena Hahr Lewita, arbetsledande komminister i Veckholm och Boglösa församling, ”... tok-kär i våra medeltida kyrkor”

Månadens intervju - oktober 2020

Katarina von Otter, arbetsledande komminister i Villberga församling, ”Jag är imponerad. Det känns roligt! Jag är fortfarande lite nykär.”

Månadens intervju - augusti 2020

Åsa Säve-Limander, vikarierande kyrkomusiker i Villberga församling, "”Den goda viljan, den goda energin”

Månadens intervju - juni 2020

Stefan Neovius, vikarierande komminister i Enköpings församling."Att jobba med ungdomar är nästan livgivande!"

Månadens intervju - maj 2020

Rakel Holm, kantor i Tillinge och Södra Åsunda och Sparrsätra-Bred församlingar, "En del gedigna orglar att lära känna i lugn och ro"

Månadens intervju - mars 2020

Linnea Hannebo, kyrkogårdsarbetare i Enköpings pastorat, ”Det fantastiska arbetet får man aldrig se om man inte är med, …”

Månadens intervju - februari 2020

Johanna Andersson, kyrkvaktmästare Enköpings församling, ”Det finns nästan ingen arbetsplats som jag varit med om som har en sån blandning i fråga om ålder, kön och yrkeskategorier. Jag trivs jättebra med det.”

Månadens intervju - januari 2020

Irene Pihl, Yvonne Pettersson och Beba Praizovic, kyrkobokföringsassistenter, ”Det är livet i ett nötskal, det vi jobbar med”

Månadens intervju - september 2019

Marie Lööf, kyrkogårdsarbetare, kapellansvarig och samordnare S:t Olof och Vårfru”Man har många under sig, men dom är inte så besvärliga”

Månadens intervju - maj 2019

Johan Sundbäck, vikarierande vaktmästare Enköpings församling ”Det är härligt när man är trött fysiskt och upplyft mentalt när man kommer hem.”

Månadens intervju - april 2019

Peter Arkell, pastorsadjunkt Enköpings församling ”Jag söker djupet i allt, men försöker inte komplicera, utan har som mål att bejaka och vara den jag är, här och nu, istället för att tänka att jag ska bli något annat längre fram.”

Månadens intervju - mars 2019

Ulrica Sjöström, kantor i Veckholm och Boglösa församlingar, "Resultatet är större än summan av individerna"

Månadens intervju - februari 2019

Karolina Pettersson, kyrkogårdsarbetare, som också lär upp sig i administrativa kyrkogårdsuppgifter, "Tror det finns mycket spännande att upptäcka och utveckla för oss alla”.

Månadens intervju - januari 2019

Tommy Seise, vaktmästare Enköpings församling ”Alla här är så positiva och glada och då blir man ju upplyft”