ungdomar illustration

Samtalsstöd för barn och ungdomar

Ibland kan det vara skönt att få prata med någon som har tid att lyssna och tar dig på allvar.

Du kan prata om det du vill och behöver

Känner du behov av att prata med någon? Tveka då inte att kontakta någon av samtalsgrupperna nedan. Du kan prata om något jobbigt, roligt, något som hänt dig eller precis det du känner för. I varje grupp finns trygga personer som lyssnar.

BRIS

Hos BRIS kan du som är upp till 18 år prata med en kurator. BRIS går att nå när som helst på dygnet, även på  natten. I deras Forum kan du även skriva av dig och få hjälp från andra barn och ungdomar.

bris.se

Unga Lukas

Unga Lukas arbetar för att alla unga som behöver ska kunna få prata om hur man mår och känna att någon lyssnar. I deras chatt kan du prata med vuxna som har kunskap och erfarenhet. Om du vill finns även möjlighet att träffa andra ungdomar, digitalt eller IRL, som har erfarenhet av att må dåligt – men som vet att man kan må bättre igen.

ungalukas.se

Uppsala tjej- och transjour

Du som är tjej (cis eller trans) eller ung transperson (oavsett könsidentitet/ickekön) i åldern ca 12-25 år är välkommen att kontaka Uppsala tjej- och transjour om du behöver prata med någon. Jouren bevaras av tjejer (cis eller trans) och unga transpersoner som lyssnar och tar dig på allvar. Du kan prata om vad som helst och kan välja mellan att chatta, mejla eller boka en personlig träff.

uppsalattj.se

Killar.se

Har du det jobbigt hemma eller i skolan, känner du dig ensam eller bara vill prata? Killar.se är en chatt för alla som ser sig som killar och vill prata med någon. Du bestämmer vad du vill prata om - det kan t.ex. vara något roligt, pirrigt, jobbigt eller hemskt. Alla tankar och känslor är välkomna.

killar.se

Mind

Ingen ska behöva möta ångest, depression och självdestruktiva tankar ensam. Mind arbetar för att ge dig som mår dåligt kraft att leva.

mind.se

HOPP

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp? Hos HOPP kan du få råd, stöd och hjälp till läkning.

hopp.me

 

UMO

UMO är en webbplats som riktar sig till dig mellan 13 och 25 år. Där kan du läsa och få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mer. Du kan också ställa frågor och få svar från UMO:s experter eller andra ungdomar.

umo.se

RFSL

RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuellas, transpersoner, queer och intersexpersoner ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som alla andra i samhället. De har många olika verksamheter och bedriver bland annat en stödmottagning.

rfsl.se

Rebecca Winander

Rebecca Winander

Danmark-Funbo församling

Diakon ungdom

Sandra Hiller

Sandra Hiller

Danmark-Funbo församling

Fritidsledare

Björn Dahlman

Björn Dahlman

Danmark-Funbo församling

Präst

Marie Blomkvist Falkenö

Marie Blomkvist Falkenö

Danmark-Funbo församling

Diakon, volontärsamordnare