Samtal och stöd

Du behöver inte bära allting själv. Församlingens diakoner och präster kan hjälpa dig.

Ibland är allt obegripligt

Det finns tillfällen då vi behöver få dela våra tankar och känslor med andra för att hantera det som inte går att förstå, det som är besvärligt eller det som tynger. Det finns sällan givna svar, men det är oerhört viktigt bara att få säga till någon som lyssnar hur det känns. Vi finns här.

Du måste inte vara troende för att prata med oss. Det kostar inget och det ställs inga krav på dig. Tystnadsplikten gäller.

Var finns vi?

Församlingens diakoner och präster finns ett samtal eller mejl bort. Du kan träffa Danmark-Funbo församlings diakoner i korridoren bredvid Allsalen, i Sävja kulturcentrum. Vår ungdomsdiakon finns i Sävja kyrka. Prästerna finns ofta på församlingsexpeditionen i Sävja kyrka, men säkrast är att först kontakta dem. Vi alla finns för dig och möter dig gärna, i ett eller flera samtal.

Du bestämmer själv vad samtalen handlar om. Fokus är ditt liv och din livssituation.
Samtalen är kostnadsfria och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan.

Vi har tystnadsplikt.

Kontakta oss på plats eller hör av dig till oss via telefon, sms, eller mejl.
Diakonerna är ofta på plats i Sävja kulturcentrum, men har även verksamheter i församlingens kyrkor, i Sävja, Danmark och Funbo. Vi har också diakonala uppdrag ute i samhället.

Besöksadress diakoner sävja kulturcentrum

Sävja kulturcentrum
Västgötaresan
Buss nr 5, till Daneport

besöksadress präster & ungdomsdiakon sävja kyrka

Carl von Linnés väg 2
Buss nr 9, Sävja kyrka

Sorgegrupp

Vi samarbetar med innerstadsförsamlingarna i Uppsala. Det går bra att anmäla sig även om man inte fått inbjudan.
Ansvarig: Marie Blomkvist Falkenö, 418 10 33.

Vad är en diakon?

Diakoni är kyrkans sociala arbete och diakonens uppgift är att vara där människor är. Efter en längre, människovårdande utbildning som kan se lite olika ut blir en diakon vigd till tjänst i Svenska kyrkan

Vad gör en diakon?

En diakons arbetsuppgifter är skiftande: allt från att möta barnfamiljer och ungdomar, till vuxna och äldre i olika sammanhang och verksamheter.

Diakonens grundläggande perspektiv är alltid att värna om varje människas rätt att leva ett värdigt liv.

Kyrkbänk

möjlighet till samtal med präst eller diakon

Vill du prata med någon? Vi finns tillgängliga i caféet på Sävja kulturcentrum onsdagar kl. 15-16. Välkommen att prata om stort eller smått. Du kan också boka tid för fortsatta enskilda samtal.

Marie Blomkvist Falkenö

Diakon, volontärsamordnare