Samtal och stöd

Du behöver inte bära allting själv. Danmark-Funbo församlings diakoner kan hjälpa dig.

Vad är en diakon?

Diakoni är kyrkans sociala arbete och diakonens uppgift är att vara där människor är. Efter en längre, människovårdande utbildning som kan se lite olika ut blir en diakon  vigd till tjänst i Svenska kyrkan

Vad gör en diakon?

En diakons arbetsuppgifter är skiftande: allt från att möta barnfamiljer och ungdomar, till vuxna och äldre i olika sammanhang och verksamheter.

Diakonens grundläggande perspektiv är alltid att värna om varje människas rätt att leva ett värdigt liv.

Var finns vi?

Du kan träffa Danmark-Funbo församlings diakoner i korridoren bredvid Allsalen, i Sävja kulturcentrum. Vår ungdomsdiakon finns i Sävja kyrka. Vi alla finns för dig och möter dig gärna, i ett eller flera samtal.

Du bestämmer själv vad samtalen handlar om. Fokus är ditt liv och din livssituation.
Samtalen är kostnadsfria och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan.

Vi har tystnadsplikt.

Kontakta oss på plats eller hör av dig till oss via telefon, sms, eller mejl.
Vi är ofta på plats i Sävja kulturcentrum, men har även verksamheter i församlingens kyrkor, i Sävja, Danmark och Funbo.

Vi har också diakonala uppdrag ute i samhället.

Sävja kulturcentrum
Västgötaresan

Buss nr 5, till Daneport

Sorgegrupp

Vi samarbetar med innerstadsförsamlingarna i Uppsala. Det går bra att anmäla sig även om man inte fått inbjudan.
Ansvarig: Marie Blomkvist Falkenö, 418 10 33.

Övriga samtalsgrupper

Vi försöker att ha olika mötesplatser för samtal, runt om i vår församling. För att läsa mer om dessa under rubriken Mötesplatser.

Kyrkbänk

möjlighet till samtal med präst eller diakon

Vill du prata med någon? Vi finns tillgängliga i caféet på Sävja kulturcentrum onsdagar kl. 11.30-12.30. Välkommen att prata om stort eller smått. Du kan också boka tid för fortsatta enskilda samtal.

Marie Blomkvist Falkenö

Diakon, volontärsamordnare