Samtal och stöd

Ibland tar livet vändningar som kan vara svåra att hantera på egen hand. Danmark-Funbo församlings diakoner kan hjälpa dig.

Vad är en diakon?

Diakoni är kyrkans sociala arbete.
En diakon är vigd till tjänst i Svenska kyrkan - efter en längre, människovårdande utbildning som kan se lite olika ut.

Vad gör en diakon?

En diakons arbetsuppgifter är skiftande: allt från att möta barnfamiljer och ungdomar, till vuxna och äldre i olika sammanhang och verksamheter.

Diakonens grundläggande perspektiv är alltid att värna om varje människas rätt att leva ett värdigt liv.

Var finns vi?

Du kan träffa Danmark-Funbo församlings diakoner i korridoren bredvid Allsalen, i Sävja kulturcentrum. Vår ungdomsdiakon finns i Sävja kyrka. Vi alla finns för dig och möter dig gärna, i ett eller flera samtal.

Du bestämmer själv vad samtalen handlar om. Fokus är ditt liv och din livssituation.
Samtalen är kostnadsfria och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan.

Vi har tystnadsplikt.

Kontakta oss på plats eller hör av dig till oss via telefon, sms, eller mejl.
Vi är ofta på plats i Sävja kulturcentrum, men har även verksamheter i församlingens kyrkor, i Sävja, Danmark och Funbo.

Vi har också diakonala uppdrag ute i samhället.

Sävja kulturcentrum
Västgötaresan

Buss nr 5, till Daneport

Sorgegrupp

Vi samarbetar med innerstadsförsamlingarna i Uppsala. Det går bra att anmäla sig även om man inte fått inbjudan.
Ansvarig: Marie Blomkvist Falkenö, 418 10 33.

Övriga samtalsgrupper

Vi försöker att ha olika mötesplatser för samtal, runt om i vår församling. För att läsa mer om dessa under rubriken Mötesplatser.

Våra diakoner

Marie Blomkvist Falkenö

Diakon, volontärsamordnare

Direkt: 018-418 10 33 (mob)