Pilgrim Danderyd

Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Nästa vandring är den 20/9 och då blir det en vandring från Danderyd till Johannes kyrka.

Pilgrim Danderyd erbjuder natur, andlighet och friskvård - en inre vandring
i den yttre vandringens form. Pilgrimsvandringens fokus på inre ro och stillhet passar både den som tror och den som söker.

Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Inte minst i vår tid är det viktigt att komma bort från bruset.

Du behöver inte anmäla dig till vandringarna. Välkommen att kontakta vandringsledare och diakon Elisabeth Stenberg, 070-540 08 43, eller elisabeth.stenberg@svenskakyrkan.se om du har frågor.
Ta med egen fika, dryck och kläder efter väder.

Stockholms Stifts Stjärnvandring 20/9 - inställd p.g.a. Corona.

Danderyds sjukhus - Johannes kyrka 20/9
Genom att Stjärnvandringen är inställd väljer vi att istället gå till Johannes kyrka. Vi startar vid Danderyds sjukhus, går utmed Brunnsvikens strand via Bergianska trädgården in till Johannes kyrka.
Vandringens längd: 10 km
Tid: Söndagen 20 september 11.00-16.00
Samling: Danderyd bussterminal, hållplats A. Hemresa med SL.

Herre visa mig din väg, Birgittavandring 4/10
I samarbete med Fresta församling gör vi en vandring på Birgittaleden längs Norrviken förbi Klippkyrkan. För den som vill avslutar vi med fest och mässa i Fresta kyrka.
Vandringens längd: 9 km
Tid: Söndag 4 oktober kl 13.00-18.00
Samling: Fresta kyrka, Upplands Väsby

Pilgrimsvandring i Alla helgons tid 1/11
Vi börjar med en reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka.
Därefter vandrar vi längs Norrvikens och Edsvikens stränder och
avslutar med gudstjänst i Turebergskyrkan 15.00.
Vandringens längd: 6 km
Tid: Söndag 1 november 11.30-15.00
Samling: Minneslunden, Sollentuna kyrka. Hemresa med SL.

Pilgrim Danderyd
Under de senaste åren har intresset för att pilgrimsvandra, i andra länder eller i Sverige, vuxit. Pilgrim Danderyd ordnar ett 10-tal vandringar i Danderyd med omnejd under sommarhalvåret - ofta i samarbete med pilgrimgrupper i Svenska kyrkan i Vallentuna och Sollentuna. Vill du veta mer om pilgrimsvandringar eller få tips på vandringar, kontakta Pilgrim Danderyd.  Elisabeth Stenberg, vandringsledare 070-540 08 43 eller via epost: elisabeth.stenberg@svenskakyrkan.se

På Stockholms stift hemsida hittar du Pilgrimskalendern:
www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift/pilgrimsvandring