Diakoni -kyrkans sociala arbete

Under en livet går vi människor igenom olika faser  med olika behov och olika svårigheter. Vi erbjuder samtal och olika mötesplatser som kan ge möjligheter för människor att växa vidare.

Ordet diakoni är ett uttryck från grekiska och betyder tjänst. Idag beskrivs diakoni som kristen tro och evangelium omsatt i praktisk handling och att ha omsorg om medmänniskan i livets olika situationer. Diakoni är också att ge röst åt orättvisor. Diakoner har en socialt inriktad utbildning och är precis som präster vigda till tjänst i Svenska kyrkan och har tystnadsplikt.

Enskilda samtal
Ibland behöver vi någon att samtala med. Det kan röra stort som smått, oro, bekymmer eller annat som hindrar dig från att komma vidare i livet. Diakoner och präster har tystnadsplikt.

Hembesök
Besöksgruppen består av volontärer som då och då gör hembesök hos personer som saknar nätverk. Alla volontärer är utbildade inom Svenska kyrkan. Gruppen samarbetar med Röda Korset  och andra organisationer i Danderyd. Kontakta diakon Estelle Wiesel, 08-568 957 29 eller estelle.wiesel@svenskakyrkan.se

Välkommen att kontakta församlingens  diakoner.