Ditt stöd behövs!

Svenska kyrkan i Bryssel behöver dig för att hålla igång sin verksamhet. Bidra genom att bli medlem, ge en donation eller hjälpa till på andra sätt.

Bidraget från Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT) är en minskande inkomstkälla till vår församling som inte räcker för att kunna hålla igång gudstjänster med musik, barn- och ungdomsverksamhet, seniorträffar och möjlighet till samtalsstöd mm.

Tvärtemot vad många tror, så följer inte medlemskapet i Svenska kyrkan med när man flyttar utomlands. I utlandet behöver du aktivt gå med i den församling som finns där du bor.

Därför behöver vi aktiv hjälp från hela vår församling. 

Det enklaste är att bli medlem. För att bli det, skicka mejl till bryssel@svenskakyrkan.se.

Vi får också mycket praktisk hjälp från församlingsmedlemmar. Kan du reparera saker, fixa teknikkrångel, läsa bibeltexter, koka kaffe, spela ett instrument, värva medlemmar eller bara ge ett handtag när och där det behövs - hör av dig till bryssel@svenskakyrkan.se eller direkt till rickard.bjorkman@svenskakyrkan.se, sanna.gillerfors@svenskakyrkan.se eller fredrik.ollila@svenskakyrkan.se.

Extradonationer, t.ex. i form av gåvogram, julgåvor m.m. är alltid välkomna. Om du behöver hjälp med kort eller personlig hälsning, säg bara till.

Om ekonomin

Svenska utlandskyrkor får sin inkomst från två håll: lokalt (medlemsavgifter, kaféintäkter och kollekt) och från Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT). I dagsläget bidrar SKUT med lokalerna (SKUT äger byggnaden) samt lön för präst och musiker. Övriga löpande kostnader finansieras av medlemskap, lokala donationer och kollekter. Den viktigaste utgiften är lokalanställdas löner.

Därför är stöd i form av medlemsavgift och extra bidrag i form av pengadonationer eller frivilliginsatser extra välkomna.

Kostnaden per verksamhetsår för medlemskap (sep-sep) är:
Familj 200 euro
Enskild person 150 euro
Pensionär, student, arbetslös, praktikant eller au-pair 50 euro

Det går också bra att dela upp betalningen med månadsbetalning under 12 månader.
Du behöver själv lägga in en stående månadsbetalning hos din bank.
I meddelandet skriver du "medlemskap".
Avgifterna blir då:
Familj: 16,67 euro/månad
Enskild: 12,5 euro/månad
Pensionär/student/au-pair: 4,17 euro/månad

Betala via bank: Eglise Suédoise, BE89 3631 7271 3085 (BBRUBEBB), meddela gärna antal familjemedlemmar, eller betala i kyrkan med betalkort eller kontant.

Tack för ditt stöd!