Pilgrimsvandra för klimatet

Hur långt är du beredd att gå för klimatet? Delta i Sveriges största pilgrimsvandring för klimatet, Walk for future, som startade i Vadstena 19 juli och som räknar med att vara i Glasgow lagom till klimatmötet 1-12 november i år. Här i Brunnby kommer vi att delta i vandringen på två olika sätt vid två olika tillfällen. Välkommen att vara med!

Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil där alla kan delta. I 100 dagar pilgrimsvandrar människor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Färden över vattnet kommer ske med segelbåt. På vägen passerar de bland annat Lund och Malmö där det kommer att uppmärksammas med olika event.

Klicka här för att komma till Walk for futures hemsida

Läs också en intervju med pilgrimsprästen Magnus Malmgren där han berättar om vandringen här

Välkommen att vara med på två pilgrimsvandringar som går i Walk for futures tecken.

Pilgrimsvandring mellan Arild och Häljarödsgården

Lördagen den 31 juli

EFS missionsförening i Arild står som arrangör för denna Walk for future vandring.

Start meditationskorset i Arild kl 10.

Vandringen har två teman. Att använda Kullaleden för meditativa inre vandringar att finna sig själv och att lokalt arbeta för att bevara Guds fina natur och en hållbar jord, med anknytning till den vandringen som Svenska kyrkan just nu startat till klimatmötet i Glasgow.

Du är välkommen att gå med hela eller delar av vandringen. Tag med egen mat, dryck och kläder. Var och en går helt på egen risk. Vid dåligt väder blir det ingen vandring.

För anmälan och mer information kontakta Sten Tyrberg 070-208 67 75

pilgrimsvandra mellan solnäs gård Bjärred och domkyrkan i Lund

Onsdagen den den 18 augusti

Den nationella Walk for future vandringen går mellan Bjärred och Lund den 18 augusti. Vi sluter upp med dem på Solnäs gård i Bjärred och fortsätter tillsammans med dem den 8 km långa vandringen in mot Lunds domkyrkoplats där vi blir mottagna och är därefter med på en ekumenisk gudstjänst inne i Domkyrkan.

Alla tar ansvar för sin egen vandring och alla kostnader men har här möjlighet att göra det tillsammans med andra.

Dagsprogram

Du kan ta dig själv ner till Solnäs gård och möta upp oss där eller åka buss och tåg tillsammans med oss.

kl. 8.15     Höganäs busstation. Vi tar Buss 220 kl. 8.25 till Helsingborg

kl. 10.30  Framme på Solnäs gård. Tid att fika medhavd matsäck eller äta lunch på gårdscafét.

kl. 11.30 -12.00   Vandringen mot Lund startar

kl. 17.30   Vi kommer fram till Domkyrkoplatsen i Lund

kl. 18.00    Ekumenisk gudstjänst i Domkyrkan med Biskop Johan Tyrberg och S:t Thomas församling

Vi tar sedan ett passande tåg hemåt igen.

Man kan gärna anmäla sig till pilgrim@lundsdomkyrka.se

Läs om Walk for future och programmet på Solnäs gård här

Läs mer om evenemangen i Lund den 18 augusti här

Välkommen att följa med! Har du frågor kontakta diakoniassistent Anne Puronen.

Anne Puronen

Brunnby församling