Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Kyrkofullmäktige

I kyrkofullmäktige behandlas övergripande frågor som rör församlingens ekonomi och riktning. Idag är det 25 personer, plus ersättare, som fattar beslut i Boo församlings kyrkofullmäktige i dessa frågor.

Representanterna utses var fjärde år i samband med att det hålls val till riksdag, kommuner och landsting. Ledamöterna utför sina förtroendeuppdrag från år 2014-2017.

För att bli ledamot måste man uppfylla tre krav: du måste vara medlem i församlingen, vara döpt (eller ha varit förtroendevald innan dopkravet kom till) och du måste ha fyllt 18 år senast på valdagen.

I Boo församling är tre nomineringsgrupper representerade i kyrkofullmäktige. Mandatfördelningen efter det senaste kyrkovalet (2013) gav följande fördelning i kyrkofullmäktige:Arbetarpartiet – Socialdemokraterna (S) 10 mandat
Borgerligt alternativ (BA) 9 mandat
Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) 6 mandat

Fullmäktiges ordförande, ledamöter och ersättare i de olika nomineringsgrupperna:
Lotta Sjöman (POSK) är kyrkofullmäktiges ordförande. Daniel Costa (S) är förste vice ordförande. Ingmar Berthelsen (BA) är andre vice ordförande.

Kyrkofullmäktige i Boo församling 2014-2017:

Partipolitisk obunda i Svenska kyrkan
Lotta Sjöman, Ordförande, Gruppledare