Dop

Man kan döpas i alla åldrar. Såväl barn som vuxna är välkomna att ta emot dopet och bli en del av kyrkans gemenskap. Välkommen att boka dop i någon av församlingens kyrkor. Via dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.

Att bli döpt är för många det första steget in i den kristna gemenskapen, eftersom de flesta fortfarande döps som barn. Men dopet är inte begränsat till en viss ålder. Man kan döpas i alla åldrar. Såväl barn som vuxna är välkomna att ta emot dopet och bli en del av kyrkans gemenskap.

Dop av ungdomar och vuxna

Allt fler ungdomar och vuxna vill bli döpta. Då sker dopet ofta i samband med konfirmationsläsning eller kanske i samband med en samtalsgrupp om kristen tro eller katekumenat. Man kan också bli döpt efter enskild dopundervisning.

Dopet är till för alla åldrar!

Dop och medlemskap

Dopet är grunden för medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem i Svenska kyrkan, något nytt dop behövs inte. Enligt Svenska kyrkans ordning gäller ett kristet dop för alltid.

Vi har dopgudstjänster på lördagar och efter söndagens gudstjänst. Om det finns önskemål om någon annan dag får ni gärna höra av er om det.

I samband med dop hos oss finns Bergasalen att hyra till dopkalas.

Är man medlem i Bjärreds församling är Bergasalen kostnadsfri. Är man medlem i någon annan församling kostar den 500 kr. 

Vi har dopklänningar att låna ut.

Dopet är kostnadsfritt och leder till medlemskap i Svenska kyrkan. 

För information och tidsbokning ring: 046 – 29 40 50 eller bjarreds.forsamling@svenskakyrkan.se 

Eller fyll i formuläret om önskemål så hör vi av oss!

Bergakyrkan är stängd för renovering 20220901 till ca 20230131

Läs mer om dopet på Svenska kyrkans gemensamma sida

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.