Vägen in i kyrkan

Att döpa sig är det första steget in i den kristna gemenskapen. Döpa sig kan man göra i alla åldrar, så väl barn som vuxna är välkomna att bli en del i kyrkans gemenskap.

Dop för ungdomar

Det är oftast barn som döps i Svenska kyrkans regi, men allt fler ungdomar och unga vuxna vill döpas. Det sker ofta i samband med konfirmationsläsning, efter undervisning  eller i samband med en samtalsgrupp i kristen tro.

Dop och medlemskap

Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem i Svenska kyrkan, något nytt dop behövs inte. Enligt Svenska kyrkans ordning gäller ett kristet dop för alltid.

Vi har dopgudstjänster på lördagar och efter söndagens gudstjänst. Om det finns önskemål om någon annan dag får ni gärna höra av er om det.

I samband med dop hos oss finns Bergasalen att hyra till dopkalas.

Är man medlem i Bjärreds församling är Bergasalen kostnadsfri är man medlem i någon annan församling kostar den 500 kr.

Vi har dopklänningar att låna ut.

Dopet är kostnadsfritt och leder till medlemskap i Svenska kyrkan.

För information och tidsbokning ring: 046 – 29 40 50 eller bjarreds.forsamling@svenskakyrkan.se

Eller fyll i formuläret om önskemål så hör vi av oss!

Läs mer om dopet på Svenska kyrkans gemensamma sida