Pilgrim här i församlingen men också vidare

Genom vår församling går Norra Sigfridsleden. En pilgrimsled som förbinder oss med S.t Olofsleden, vilken har som mål Nidaros (Trondheim). Dessutom är vi med och arrangerar pilgrimsvandringar, både längre och kortare.

PILGRIMSVANDRINGAR

Pga av rådande viruspandemi är pilgrimsvandringarna inställda under våren 2020. Vilket även gäller invigningen av S:t Sigfridsleden den 10 maj. Den är flyttad till våren 2021. Men gå gärna ut i Guds natur och lovsjung Hans skapelse.

LÖRDAG 19 SEPTEMBER
Bankerydsleden, cirka 20 km
Vandringssträckan är kuperad.Sista anmälningsdag: 1 september

VAD ÄR EN PILGRIMSVANDRING?
En pilgrimsvandring kan vara både en inre och yttre resa. Som pilgrim ger du dig av från det hemvanda mot det okända. Du får vara med om nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra. En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig av är du varmt välkommen att följa med. Hör av dig till Karin 070-693 63 68 och Anna 036-30 43 15 så berättar de mer.

Klicka på bilden för att läsa foldern ”Delmål utefter Norra Sigfridsleden delsträcka Järstorps kyrka-Fiskebäcks kapell” i pdf-format.

Bild: Klas Peter Suneson

Broschyren "Närmre Verkligheten" berättar lite mer om pilgrimsvandringar genom att visa på fenomenet pilgrimsvandring, dess historia och utbredning.
Du kan även läsa om vandringar idag, leder i Sverige samt en kortkurs i pilgrimsteologi. Foldern finns att hämta på församlingsexpedtionen. Annars ”beställ” genom att skicka ett mail eller ring 036-376770 så skickar vi hem ett ex till dig.