Bröllop

Har ni bestämt er för att ta det stora steget? Grattis! Då är vi gärna med och hjälper er att göra er dag så minnesvärd som möjligt.

När kan man ha en vigsel?
I Axbergs församling erbjuder vi tid för vigselgudstjänst på lördagar.

1:a helgen i månaden Ervalla kyrka

2:a helgen i månaden Hovsta kyrka

3:dje helgen i månaden Närkes kils kyrka

4:de helgen i månaden Axbergs kyrka

När det infaller en femte helg i månaden tillhör den Hovsta kyrka.

Tiderna är klockan 12.00 och 14.00 och 16.00 (med några få undantag för konserter). Om ni önskar en speciell dag och plats för er vigsel, tänk på att boka in den i god tid!

Att boka vigsel
För att boka en vigsel, tag kontakt med pastorsexpeditionen, 019-20 93 00. När ni fått en tid för vigselgudstjänst tar aktuell präst kontakt med er för att bestämma tid för träff. Under vigselsamtalet går vi igenom själva gudstjänsten. Vi bestämmer psalmer och ni kan berätta vad ni har för önskemål vad det gäller övrig musik med mera. Har ni speciella önskemål vad det gäller musik kan ni behöva diskutera detta med kantorn. Tips om musik finns på www.kyrkomusik.se.
Vid vigselsamtalet är det bra om ni tar med hindersprövning och vigselintyg som ni beställer från skattemyndigheten. Eventuell anmälan om namnändring går bra att skicka direkt till skattemyndigheten.

Om man vill går det bra att låna någon av församlingens brudkronor till vigseln. Se bilderna! Brudkronorna bokas via expeditionen.

Mer allmän information om vad kyrklig vigsel innebär finns på Svenska kyrkans hemsida. https://svenskakyrkan.se/default.aspx?id=645434

Välkommen att fira en av livets största dagar i någon av våra vackra kyrkor!