Foto: Priscilla Du Preez

Vardagsrum

För den goda samvarons skull!

På grund av det rådande corona-läget är Vardagsrum inställt hösten 2020.

Välkommen till Vardagsrum

”Känn dig som hemma!” säger man ibland till sina vänner när de kommer på besök. Man vill att de ska känna sig välkomna och att mötet ska präglas av värme och öppenhet. Jag frågade en tolvåring vad som skulle få henne att känna sig som hemma och hon svarade ”att man kan bara gå och ta ett glas vatten utan att fråga!”

Har du tänkt på att vi i församlingen har lokaler som kallas för ”hem”. Jag tänker förstås på församlingshemmen, som vi önskar får vara ett hem för alla åldrar dit man kommer på aktiviteter men också bara kan få vara och träffa andra.

Några onsdagar under terminen blir Lillåns församlingshem ett sånt hem med måltiden som en central samlingspunkt. Det börjar med After school för alla mellanstadiebarn, sen fyller det på med grupper och samlingar till sena kvällen.  Ett riktigt fint och rikt upplägg – så varmt välkommen!

Karin Eriksson

Komminister