Vardagsrum

För den goda samvarons skull!

Bortglömda offer efter Colombias fredsavtal

Onsdag 29 april 18.30 i Hovsta kyrka

17.00 Middag i Lillåns församlingshem
18.00 Kvällsmässa i Hovsta kyrka
18.30 Föreläsning i Hovsta kyrka

Daniel Richardson har tillbringat fem månader i Bogotás 20:e distrikt Sumapaz. 29 april får vi höra hans och vännernas berättelse från landet.

- Vi har umgåtts och arbetat med bönder och civila som, likt många andra i Colombia, varit mest drabbade av den konflikt som pågått sedan 1950-talet mellan staten och guerillagruppen FARC-ELN.

Konflikten tog officiellt slut 2016 med det historiska fredsavtal som slöts i Havanna. Men har saker verkligen förändrats sedan dess? Är det fred? Vad säger bönderna? Daniel tillsammans med tre andra elever från den globala kursen på Biskops Arnös folkhögsskola ger sin bild av läget. Välkommen till en intressant kväll!

Daniel tillsammans med tre elever och vänner från den globala kursen på Biskops Arnös folkhögsskola. Bild: Daniel Richardson

Välkommen till Vardagsrum

”Känn dig som hemma!” säger man ibland till sina vänner när de kommer på besök. Man vill att de ska känna sig välkomna och att mötet ska präglas av värme och öppenhet. Jag frågade en tolvåring vad som skulle få henne att känna sig som hemma och hon svarade ”att man kan bara gå och ta ett glas vatten utan att fråga!”

Har du tänkt på att vi i församlingen har lokaler som kallas för ”hem”. Jag tänker förstås på församlingshemmen, som vi önskar får vara ett hem för alla åldrar dit man kommer på aktiviteter men också bara kan få vara och träffa andra.

Några onsdagar i vår blir Lillåns församlingshem ett sånt hem med måltiden som en central samlingspunkt. Det börjar med After school för alla mellanstadiebarn, sen fyller det på med grupper och samlingar till sena kvällen.  Ett riktigt fint och rikt upplägg – så varmt välkommen i höst!

Linda Wallgren, präst

Karin Eriksson