Vardagsrum

För den goda samvarons skull!

Först äter vi middag, unga som gamla, och fortsätter sedan gemenskapen vid kvällsmässan i Hovsta kyrka. Alla varmt välkomna!

Lillåns församlingshem 18.00 Middag för alla som kan och vill.
Obs! Vid föreläsningstillfällen serveras maten 17.00.
Hovsta kyrka 19.00 Kvällsmässa

Guidad tur i Hovsta kyrka 13 november

På Vardagsrum, direkt efter kvällsmässan 13 november fortsätter vår föreläsningsserie om kyrkrona i Hovsta pastorat. Den här gången är det dags för Hovsta kyrka, en av Närkes äldsta kyrkor. Prästen och konsthistorikern Erik Lindstrand berättar om en kyrka och bygd i förändring. Så stanna kvar eller dyk upp lagom till föreläsningen 19.30-20.15.

Hovsta kyrka
Hovsta kyrka Bild: Ulrika Arenius

Välkommen till Vardagsrum!

”Känn dig som hemma!” säger man ibland till sina vänner när de kommer på besök. Man vill att de ska känna sig välkomna och att mötet ska präglas av värme och öppenhet. Jag frågade en tolvåring vad som skulle få henne att känna sig som hemma och hon svarade ”att man kan bara gå och ta ett glas vatten utan att fråga!”

Har du tänkt på att vi i församlingen har lokaler som kallas för ”hem”. Jag tänker förstås på församlingshemmen, som vi önskar får vara ett hem för alla åldrar dit man kommer på aktiviteter men också bara kan få vara och träffa andra.

På onsdagarna i höst kommer Lillåns församlingshem att bli ett sånt hem! Då kör vi igång Vardagsrum med måltiden som en central samlingspunkt. Det börjar med After school för alla mellanstadiebarn, sen fyller det på med grupper och samlingar till sena kvällen. Klockan 18 serverar vi Middag för alla åldrar och 19.00 blir det Kvällsmässa i Hovsta kyrka. Ett riktigt fint och rikt upplägg – så varmt välkommen i höst!

Linda Wallgren, präst

Linda Wallgren