Pilgrimsgruppen

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig?

Vad är en pilgrim
Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du ger dig av från det hemvanda mot det okända. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.

En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar.

Många som i dag kallar sig pilgrimer är historiskt intresserade av medeltidens helgon och vandrar i deras fotspår. Andra gör det för att deras tro innefattar vallfärder eller pilgrimsvandringar till heliga platser.

En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.

Psaltaren 119:105

Historia

Hösten 2014 startades en grupp i Kil som vi kallar Pilgrimsgruppen. Tanken är att vi träffas en gång i månaden för att tala om pilgrimsliv och att gemensamt planera våra förestående pilgrimsresor!

Den första resan var 11-12 september 2014 och gick från Stocklycke till Vadstena, en bit på Birgittaleden, med siktet inställt på Pilgrimscentrum i Vadstena. Under sommaren 2015 anordnades  två pilgrimsvandringar, en från Knista till Riseberga och en till Vadstena tillsammans med Viby församling.

Intresserade ta kontakt med Kjell Möller 070-50 84 930 eller Simon Richardson 019-30 80 46.

Simon Richardson

Präst - komminister