Lillåns nya församlingshem

Byggnadslovsritningen i sin helhet från södersidan

Efter cirka fem års planering börjar det nya församlingshemmet i Lillån ta form. Åtminstone på pappret.

– Ritningarna är klara och vi väntar nu på bygglov från kommunen. Om vi får ja, och allt går som vi hoppas, är markarbetet igång innan sommaren, säger Tomas, kyrkoherde i Hovsta pastorat.

Just nu letar man också efter en entreprenad som kan ta sig an byggnationen. Huset ska rymma allt från öppen förskola, körsång och soppluncher till expedition och café.

– Alla åldrar och intressen kommer att mötas, huset ska vara ett centrum i församlingen men också för bygden, säger Tomas. Han ser fram emot att få möta många nya ansikten och att vi fyller huset med liv tillsammans.

När tror ni att allt är klart?
- Hösten 2021 hoppas vi. Men först ska vi börja gräva, det är ju så man måste jobba - från grunden.

Har du frågor kring bygget? Hör av dig till Tomas!

Lillåns nya församlingshem, placering
Tomas Rådehed