Foto: Mattias Käll

Förpackad

Vardagsrum fortsätter att skapa innehållsrika kvällar! Vid terminens sista tillfälle möter vi Örebrokonstnären Mattias Käll. Med sitt intresse för plastens väg och påverkan på naturen har han sparat familjens årsförbrukning och fotat på platser där avfallet inte passar in men förr eller senare hamnar. Kom och se hans bilder och lyssna till hans tankar om förhållandet människa - natur. Fri entré!

17.00 Middag. 17.30 Föreläsning. 19.00 Kvällsmässa Hovsta kyrka.

Mattias om sig själv

Som konstnär intresserar jag mig för hur vi människor förhåller oss till varandra och vår omgivning. Jag undersöker vad avstånd gör med empati. Hur avsaknaden av närhet gör oss oförstående inför båda naturen och varandra. Hur vår strävan att vara frikopplade både från naturen och varandra påverkar oss. Hur det får oss att ersätta många naturliga system med artificiella. I grunden är jag målare men arbetar idag även med skulptur, foto och performance. 

Jag är uppvuxen i Småländska skogen men bor numera i Örebro tillsammans med min familj. Jag mår bra när jag har en deg på jäsning, lyssnar på musik och eldar.

https://mattiaskall.se/konst

Bild från oktober månad Foto: Mattias Käll