Foto: Magnus Aronsson

Barn- och unga

Oavsett om du, ditt barn eller ungdom är välbekant med kyrkan eller inte är ni hjärtligt välkomna till våra verksamheter för barn och unga. Våra grupper kan vara ett sätt för din familj att möta kristen tro och fundera på om det är något för er.

 

Ungdomsgrupp

En mötesplats för dig som fyllt 15 år. Kanske har du nyss konfirmerats och vill fortsätta träffa dina vänner i kyrkan eller också är du nyfiken på vad kyrkan kan erbjuda dig. Stämningen är avslappnad och nyckelordet är gemenskap. Varje kväll börjar med kvällsfika och avslutas med andakt. Vad vi gör därimellan är du med och bestämmer!

Öppen förskola

Öppen förskola i Ervalla församlingshem, Hovsta församlingsgård och Närkes Kils församlingshem. Ingen anmälan krävs. Ht23 börjar vecka 36.

Kyrkskoj

Hovsta kyrka, fredagar 9.30-12.00 för oss som är 0-5 år. Ingen anmälan krävs. Ht23 börjar vecka 36.

Vi ber tillsammans

Kyrkis

Kyrkis i Hovsta församlingsgård, Ervalla församlingshem och Närkes Kils församlingshem för oss som är 4-5 år. (Anmälan behövs för att ditt barn ska kunna delta.)

Miniorer

Miniorer i Närkes Kils församlingshem och Ervalla församlingshem för oss som går i årskurs 1-3. (Anmälan behövs för att ditt barn ska kunna delta.)

After school

För oss som går årskurs 1 och uppåt. (Anmälan behövs för att ditt barn ska kunna delta.)

Barnkör

Vill du sjunga, kom och var med! Vecka 3 startar församlingens barnkörer för terminen! Vi har två körer, en för barn i åk 1-2 och en för barn i åk 3 och uppåt.

Lär dig spela piano eller fiol

Musikskolan

Pausas under Ht 2023

Konfirmation

Funderar du över Gud eller varför det finns så mycket orättvist i världen? Eller är du bara sugen på att ha kul? Allt får plats i konfan!

I Axbergs församling sätter vi barnen i centrum!

Vi erbjuder barnverksamhet i våra församlingshem för barn i alla åldrar. Från öppna grupper med fri lek på schemat till mer organiserade upplägg där vi leker, läser och pysslar utifrån teman i Barnens bibel.

Vårt mål med barnverksamheten är:

  • att skapa gemenskap genom lek pyssel och sång
  • att lära barnen respektera varandra och vara aktsamma om skapelsen
  • att berätta om Jesus liv och verksamhet
  • att visa barnen och familjen att gudstjänsten är en mötesplats
  • att låta barnen möta Gud med nyfikenhet