Foto: Illustration: Marcus-Gunnar Pettersson

Barnens Bästa Bibel

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu är den här...

I mer än två år har biskop Sören Dalevi och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson tillsammans arbetat med Barnens Bästa Bibel. Och nu är den här. I Barnens Bästa Bibel får du läsa om skapelsen och ormen, Noa och arken, om när Mirjam räddade sin lillebror Mose och hur David besegrade Goljat. Du får läsa om Jesus som föddes i ett stall, räddades undan Herodessoldater och senare blev så populär att många kallade honom för kung.

Sören och Marcus-Gunnar har velat skapa en barnbibel som möter barnen på allvar, med känslor och nyanser. Men det handlar också om att föra ett kulturarv vidare. Att känna till Bibelns berättelser är en allmänbildning som börjat falla i glömska.

– Barn måste känna till de berättelser som format vårt samhälle för att kunna förstå och tolka världen vi lever i: allt från musik, litteratur och film till politik och historia. Och för att kunna möte andra människors livsåskådningar och ståndpunkter, menar Sören. Men de behöver också ta del av dessa berättelser för att få en möjlighet att närma sig de stora och svåra frågor som alla barn bär på och som vi föräldrar ibland kanske är lite rädda för att prata om.

Sören och Marcus-Gunnar

INSTÄLLT!!!!! Den 12 november klockan 15:00 kommer Sören Dalevi och Marcus-Gunnar Pettersson till Mikaelikyrkan. 

Under ledning av Cicci Sjödelius, redaktör på Speja förlag, kommer de att samtala om Barnens Bästa Bibel, varför de ger ut en barnbibel just nu och hur de tänkte under arbetets gång. 

Vill du ha din egen Barnens Bästa Bibel

Nu finns det möjlighet för din familj eller någon annan i din närhet, som är född 2012/2013 eller som går i årskurs 1 eller 2 att få en alldeles egen Barnens Bästa Bibel. 
Välkommen att ta kontakt med oss
Om du bor i:
Arvika/Jössefors: carina.adrian@svenskakyrkan.se
Gunnarskog: marie.mattsson@svenskakyrkan.se
Brunskog: katja.handzic@svenskakyrkan.se
Mangskog: katja.handzic@svenskakyrkan.se
Stavnäs-Högerud/Klässbol: katja.handzic@svenskakyrkan.se
Glava marie-louise.sundh@svenskakyrkan.se
Älgå: marie-louise.sundh@svenskakyrkan.se
Ny/Ottebol: sofie.fransson@svenskakyrkan.se