Svenska kyrkan Ängelholm Besöksadress: Södra Kyrkogatan 3, 26237 ÄNGELHOLM Postadress: Box 1079, 26221 ÄNGELHOLM Telefon:+46(431)437500 E-post till Svenska kyrkan Ängelholm

Musik i sommar

Kom och lyssna på någon av sommarens konserter och musikgudstjänster.

tisdag 4 juni - musik i sommarkväll

18.00 i Heliga korsets kapell
”Hjärtats sånger” med Ingrid Pommer Brorson och Heléne Thomasson.
Det bjuds på sommarfika efteråt.

söndag 9 juni pingstdagen - högmässa

10.00 i Ängelholms kyrka
Duromoll sjunger.

söndag 9 juni pingstdagen - högmässa

10.00 i S:t Mikael
S:t Mikael gospel sjunger. Festfika när vi säger tack till Sofie Kuchler Lundström.

söndag 9 juni pingstdagen - musikgudstjänst

18.00 i Höja kyrka
”Franska triotoner av kvinnliga mästare” med Trio Netzel. Inga Zeppezauer, violin, Marit Sjödin, cello, Annika Bjelk, piano.

söndag 16 juni  - gudstjänst

10.00 i S:t Mikael
Frida Reuter, sång.

söndag 16 juni  - musikgudstjänst

18.00 i Rebbelberga kyrka
”Blåsklanger i sommartid”. Christer Ekstedt, trumpet, Ella Christensson, altsax, Frida Reuter, orgel och piano.

Söndag 23 juni - Musikgudstjänst

18.00 i S:t Mikael
”Indiekarnation”. Psalmer i nya arrangemang med inspiration från pop och indie. Elever från Skurups folkhögskola. Ella Sandberg, sång, Olivia Lyne, klaviatur, Nils Hernqvist, bas och gitarr, Nils Aurell, trummor. Grillning.

tisdag 2 juli - musik i sommarkväll

18.00 i Heliga korsets kapell
”Gott o Blandat” med Ingrid Pommer Brorson och Heléne Thomasson. Det bjuds på sommarfika efteråt.

söndag 7 juli - gudstjänst

18.00 på S:t Mikael
Sång och musik med Sara Engström, Emma Holmstedt, Anna och Eva-Karin Johansson.

söndag 14 JUlI - musikgudstjänst

18.00 i Höja kyrka
”I denna ljuvliga sommartid”. Sång av Kerstin Olsson, Ingrid Pommer Brorson och Heléne Thomasson.

söndag 21 juli  - musikgudstjänst

18.00 i Rebbelberga kyrka
”Som du aldrig hört det förut”. Duo Olivia & Lydia, fagott och klarinett, spelar sommarvisor till operahits som inramas av informativa mellansnack och en stor skopa humor!

Lördag 27 juli  - Lördagsmusik

12.00 i Ängelholms kyrka
”Les Rivaux”. Berättelsen om en ökänd rivalitet vid solkungens hov. Barockduon Gauche; Samuel Runsteen, viola da gamba och Marcus Strand, teorb.

Söndag 28 juli - musikgudstjänst

”Sommar med psalmboken”. Sång med Göran Elnegård.

Augusti

lördag 3 augusti - lördagsmusik

12.00 i Ängelholms kyrka
”Sagolikt”. Romanskonsert inspirerad av Elsa Beskows sagor och målningar. Josefine Andersson, sång och Daniel Beskow, piano.

fredag 9 augusti - ljusgudstjänst

23.00 i Ängelholms kyrka
S:t Mikael Gospel med komp bjuder på traditionsenligt drag i natten med mycket ljus och hopp!

lördag 10 augusti - lördagsmusik

12.00 i Ängelholms kyrka
”En världsomspelning - på resa med Duo Z”. En musikalisk resa världen runt. Duo Z: Johanna Zetterqvist, flöjt och Joakim Zetterqvist, violin.

söndag 11 augusti - gudstjänst

Frida Reuter, sång.

söndag 11 augusti - musikgudstjänst

18.00 i Höja kyrka
”Woodmans - Dads garden”. Woodmans och Halmstadfotografen Modesty Sofronenkoff bjuder på sin musikaliska tolkning av den personliga och färgstarka bildserien ”Dads garden”. Modesty Sofronenkoff, sång och bas, Thomas Klint, gitarr, Carl Persson, slagverk, Charlotte Polson, alt- och tenorsaxofon.

lördag 17 augusti - lördagsmusik

12.00 i Ängelholms kyrka
”Sensommarkör”. Körstycken från den västerländska konstmusikens skattkammare. Evangelischer Kammerchor från Kamen.

söndag 18 augusti - musikgudstjänst

18.00 i Rebbelberga kyrka
”I Månans Skimmer”. Karin Lundin, sopran och Mathias Kjellgren, piano/orgel framför musik som handlar om månen av bl.a. Rangström, Alfvén, Dvorák och Debussy.

söndag 25 augusti - musikgudstjänst

18.00 i S:t Mikael
Malmö Vokalensemble medverkar. En blandad kör från Malmö under ledning av Britt Nessler sjunger allt från klassiskt till visa och jazz. Ett blandat program med instrumentala inslag.

onsdag 28 augusti - musikcafé

19.00 i S:t Mikael
”Sommarglimtar” med sånggruppen Ballanz. Anna Holtzberg, Britt-Marie Åkerman, Jessica Yngvesson, sång, Jenny Huleén Andersson, sång och gitarr.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.