En person står vid en glad smiley och en pil som är ritade på asfalten.
Foto: Jacqueline Munguía på Unsplash

Livskvalité

Vårens tema: Välmående. Livskvalitékvällarna i vår har rubrikerna "Livskvalitet och lycka, vad säger forskningen?", "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.” (Joh 1:5) och "Välmående".

Hjärna i lila färg.
Foto: Milad Fakurian på Unsplash

Livskvalitet och lycka, vad säger forskningen?


Tisdag 7 februari klockan 18.30 på Åvalla församlingsgård


Visste du att våra egna hjärnor lurar oss ibland att tro att vissa saker kommer att göra oss lyckliga? Att våra hjärnor trots allt inte alltid har rätt? Men vad säger forskningen om det som gör oss lyckliga – på riktigt? Är det verkligen en ny tröja, snygg bil och hög lön som fyller lyckokvoten? 

Sara Gígja, instruktör i första hjälpen till psykisk hälsa verkar på dagarna som socionom och Psykiatrisamordnare – men på kvällarna förkovrar hon sig i lyckoforskning och studier kring vad som egentligen gör oss lyckliga! 

Sara kommer att ta med oss på en resa kring området psykisk ohälsa, men hon kommer också att lyfta några av de saker som bidra till ett längre och ett lyckligare liv!

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan den 23/1 – 3/2. Begränsat antal platser.

Diakon.

”Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har
inte övervunnit det.” (Joh 1:5)


Tisdag 21 mars klockan 18.30 på Åvalla församlingsgård


Mörkret finns, i världen och inom oss. Jag tror på att låta ljuset lysa på mörkret så att det mörker som finns inte ska vara lika skrämmande längre. Det är inte farligt att ha en svarthet och ett mörker inom sig så länge vi kan få ljuset att lysa på det svarta. 

Erica Svensson arbetar sedan en tid tillbaka som diakon i Barkårkaförsamling. Erica kommer att prata om vad hon gör för att lyfta upp det svarta i sig själv. Så att ljuset faller på det och tar bort det som är skrämmande. Hur fungerar livet för en person med generaliserat ångestsyndrom som försöker få sin själ att sjunga så ofta som möjligt? 

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan den 6/3 – 17/3. Begränsat antal platser.

Person gör qi gong.

Välmående


Tisdag 18 april klockan 18.30 på Åvalla församlingsgård


Jag har studerat den kinesiska och japanska vägen till hälsa och välbefinnande och vill nu presentera den för er. Både filosofin bakom men också några enkla övningar. Qigong i form av lugna rörelser som ökar andning och energi. Do In i form av tryck på egna akupressurpunkter för olika besvär och en enkel sittande meditation.

Jag har funnits i Ängelholm i ca 30 år och håller kurser i Qigong (på stranden numera), kurser i yoga och utbildar elever till Shiatsuterapeuter. 

Carina Andersson - Harmony Shiatsu Center. 

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan den 3/4 – 14/4. Begränsat antal platser.

Att sätta andras välbefinnande över din egen skapar en annan typ av styrka, en styrka som kommer att föra dig genom livet och bortom.

Sadhguru Quotes

Varmt välkommen till Livskvalité på Åvalla församlingsgård i vår! 

Nyfiken på vad som händer i församlingen?

Vårkalendern med ett foto på ett träd som blommar.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.
december-februari
mars-maj
juni-augusti
september-november

Om du vill ha en papperskalender finns den att hämta i alla våra församlinggårdar, i våra kyrkor, på turistbyrån och på biblioteket. Du kan också prenumerera på kalendern via e-post. Vill du prenumerera på kalendern eller läsa våra gamla kalendrar se här!