Livskvalité

Vårens tema: Att växa

”MÄNNISKANS VÄXANDE”

5 februari 18.30

Några aspekter kring växande utifrån samtalsterapi samt några glimtar i ämnet utifrån litteratur, konst mm.

Göran Jansson är leg. psykoterapeut, socionom med magisterexamen samt handledare och varit verksam inom Socialtjänst, Barn- och ungdomspsykiatri, Vuxenpsykiatri samt lärare på universitet och högskola och arbetar nu på S.t Lukas och på Ann-Christin Sandahls psykoterapimottagning i Ängelholm.

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på
tel 43 75 00 mellan den 21/1 – 1/2 Begränsat antal platser.

”EFTER TORKANS ÅR – STRATEGIER FRAMÅT”

19 mars 18.30

2018 var ett av de torraste åren sedan 50 talet, vilket har ställt mycket på sin spets för Sveriges lantbrukare. Hur mår lantbrukarna och hur ser läget ut för svenskt lantbruk och vad är framgångsfaktorerna för att lyckas som företagare i de gröna näringarna?

Christine Andersson från LRF Konsult kommer och delar med sig av sina tankar.

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på
tel 43 75 00 mellan den 4/3 – 15/3. Begränsat antal platser.

”GUD, BIG BANG OCH VÅRT VÄXANDE UNIVERSUM”

2 april 18.30

Världsalltet växer. Vi vet ganska exakt hur fort. Men inte helt varför. Universum dras isär av en mystisk kraft som kallas mörk energi. Välkommen till ett föredrag om vårt växande universum. Big Bang, svarta hål, mörk energi och kvantmekanik och hur tror vi att allting en dag slutar… och om Gud får plats i allt detta.

Fredrik Höggren, kyrkoherde är kvällens föredragshållare. Han förälskade sig i astronomi som tolvåring, och kärleken är fortfarande passionerad. Han gav upp planerna på en professionell karriär inom astronomi inför gymnasiet, hans passion för den nödvändiga matematiken var inte stark nog, och blev så småningom präst. Välkomna!

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel 43 75 00 mellan den 18/3 – 29/3. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen till Livskvalitékväll på Åvalla församlingsgård i vår!