Svenska kyrkan Ängelholm Besöksadress: Södra Kyrkogatan 3, 26237 ÄNGELHOLM Postadress: Box 1079, 26221 ÄNGELHOLM Telefon:+46(431)437500 E-post till Svenska kyrkan Ängelholm

Livskvalité

Höstens tema: Min väg.

Man

”Läget i Ängelholm, samhällstrender och påverkar de oss?”

tisdag 17 september 18.30 PÅ ÅVALLA FÖRSAMLINGSGÅRD

Ängelholm är en välmående kommun i en del av världen som sedan andra världskriget haft en stabil tillväxt vilken gett goda förutsättningar för välfärd. Under kvällen tittar vi på hur tillväxtförutsättningarna för Ängelholm ser ut idag och diskuterar om samhällstrender som globalisering, urbanisering, robotisering och digitalisering påverkar oss och vår framtid?

Föreläsaren är Andreas Jarud som är sedan 2010 VD för Ängelholms Näringsliv AB.

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel 43 75 00 eller via hemsidan mellan den 2/9 – 13/9. Begränsat antal platser.

Människor

”I naturens takt”

tisdag 15 oktober 18.30 på åvalla församlingsgård

Anne Ekberg var mycket i och med naturen som barn. I mitten av 80-talet flyttade hon till Skåne för att utbilda sig till trädgårdsmästare. På semester med goda vänner i Vadstena i början av 2000-talet, lämnade hon sällskapet då hon i stället för att gå och handla ville undersöka vad som doldes bakom skylten: ”Pilgrimscentrum”. Hon anmälde sig till en tredagarsvandring och gick samma år pilgrimsledarkurs.

Sedan dess har Anne pilgrimsvandrat, mest i Skåne, men även i andra delar av Sverige och i andra länder. 2007 läste hon en magisterutbildning i vad den yttre miljön betyder för vår hälsa. Anne, som är diakon i Ängelholms församling, tar med oss på en pilgrimsvandring i bild och ord under kvällen.

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel 43 75 00 mellan den 30/9 – 11/10. Begränsat antal platser.

Man

”Brev från en klostercell”

tisdag 12 november 18.30 PÅ ÅVALLA FÖRSAMLINGSGÅRD

Hans Gunnar Adén lämnade Sverige och levde som katolsk munk under tolv år, först i Belgien och därefter i Frankrike. Han lämnade sedan klosterlivet och kom så småningom att bli svensk diplomat.

Hans Gunnar gästar oss och berättar om valen han gjorde, livet i klostret och vägen vidare. Hur är det att viga sitt liv till Gud i en klostergemenskap? Hur är vardagen, dess bästa stunder och dess svårare? Hur är det att leva i total tystnad och under stränga villkor, avskild från omvärlden? Och hur är det att bryta upp och välja en annan väg? Och hur ser Hans Gunnars relation till tron ut idag? Hans Gunnar har skrivit boken ’Brev från en klostercell: längtan efter det heliga’, utgiven på Carlssons förlag 2017.

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 100 kr/person. Anmälan till kvällen på tel 43 75 00 eller via hemsidan mellan den 28/10 – 8/11. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen till Livskvalitékväll på Åvalla församlingsgård i höst!