Kyrkoherde sitter i en blå soffa.
Foto: Jonna Axelsson

FREDTalks

Samtal med spännande personer om intressanta och viktiga ämnen inom tro, liv, vetande och samhälle på Åvalla församlingsgård. Vårens andra FREDTalks är ETT NYTT LAND UTANFÖR VÅRT FÖNSTER med Alen Bibic och Almen Bibic. Här finns även FREDTalks Podcast och anmälan.

Under FREDTalks kommer vår kyrkoherde Fredrik Höggren bjuda in spännande gäster för intressanta samtal om tro, liv, vetenskap och samhälle. Olika perspektiv kommer lyftas på frågor som utmanar, inspirerar och provocerar. Självklart finns det plats för frågor från åhörarna. 

FREDTalks sker i Botulfsalen på Åvalla församlingsgård några torsdagskvällar under våren. Varje gång kl 19.30. Anmälan senast dagen innan.

Församlingen bjuder på plock samt alkoholfri dryck. Vill du köpa ett glas vin går det bra på plats.

FREDTalks är kostnadsfritt. 

Alen Bibic och Almen Bibic.

Torsdag 11 maj - FREDTalks

19.30 på Åvalla församlingsgård

ETT NYTT LAND UTANFÖR VÅRT FÖNSTER

Hur är det att leva i två kulturer i Sverige? Förändrar din personliga framgång hur omvärlden bemöter dig som nysvensk? Och när är Sverige som bäst-och sämst? Vad kan den infödde lära om och i mötet med den nytillkomne?

Under Balkankriget flydde familjen Bibic undan striderna och kom till Sverige med en son på armen och en i magen. Efter en delvis tuff uppväxt kom kvällens gäster, de kära profilerna Alen Bibic och Almen Bibic, att bli elitspelare i ishockey bärandes bland annat Rögles tröja, men även Leksands och Linköpings. Idag har de lämnat elitspelarens liv men arbetar båda inom Rögle i andra roller. 

Alen, Almen och kyrkoherde Fredrik kommer tala om hur det är att ta sig an Sverige utifrån, att leva med dubbla rotsystem och hur erfarenheterna av Sveriges bemötande format deras liv. 

Anmälan senast 10/5 till telefon 0431-43 75 00 eller via hemsidan
www.svenskakyrkan.se/angelholm/anmalan

En laptop som står på ett stort blad.

Anmälan

Här kan du anmäla dig till våra olika föreläsningar, utfärder m.m. direkt på hemsidan.

Pratbubbla med texten FREDTalks.

FREDTalks Podcast

Lyssna på FREDTalks digitalt! Nu kan du lyssna på det senaste FREDTalks - Har människan en själ? med kyrkoherde Fredrik och Mårten Björk, teologie doktor och forskare vid Campion Hall i Oxford samt Lunds Universitet och Newmaninstitutet i Uppsala.

Nyfiken på vad som händer i församlingen?

Vårkalendern med ett foto på ett träd som blommar.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.
december-februari
mars-maj
juni-augusti
september-november

Om du vill ha en papperskalender finns den att hämta i alla våra församlinggårdar, i våra kyrkor, på turistbyrån och på biblioteket. Du kan också prenumerera på kalendern via e-post. Vill du prenumerera på kalendern eller läsa våra gamla kalendrar se här!