Röd ruta med texten Varning för falsk  insamling till Ukraina  i Svenska kyrkans namn.

Falsk insamling till Ukraina i Svenska kyrkans namn

Det har kommit till vår kännedom att personer går runt i Ängelholm och knackar dörr och säger sig att på Svenska kyrkans uppdrag samla in pengar till Ukraina. Detta är INTE något som sker på Svenska kyrkans uppdrag och är därför att betrakta som ett bedrägeri.

Dessa hembesök har även formulerats mer vagt som att det sker på ”kyrkornas uppdrag i staden”, men efter kontakt med övriga församlingar kan vi utesluta även detta. Det rör sig alltså om försök till bedrägeri.

Vi vill alltså AVRÅDA ER er att ge pengar om ni blir kontaktade på detta sätt!

Det som däremot är korrekt är att vår församling samarbetar med, och samlar in medel till, ett ekumeniskt center i Zaporizjzja i södra Ukraina. Ni kan läsa om dem i nuvarande och kommande Kalender mm, samt på en utställning i entrén på vårt församlingshem Åvalla på Södra kyrkogatan 3. ALL INSAMLING TILL DEM SKER VIA SWISH, OCH BARA SÅ, PÅ NUMMER 123 001 4209, och aldrig via hembesök eller liknande. Vi lämnar naturligtvis inte heller gåvor, blommor eller liknande, som motprestation vilket skall ha skett i något av de fall som kommit till vår kännedom.

Blir du utsatt för bedrägeriförsök på detta sätt genom hembesök, ring gärna vår växel och berätta: 0431-43 75 00. 

Nyfiken på vad som händer i församlingen?

Vårkalendern med ett foto på ett träd som blommar.

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.
december-februari
mars-maj
juni-augusti
september-november

Om du vill ha en papperskalender finns den att hämta i alla våra församlinggårdar, i våra kyrkor, på turistbyrån och på biblioteket. Du kan också prenumerera på kalendern via e-post. Vill du prenumerera på kalendern eller läsa våra gamla kalendrar se här!