Other languages with Google Translate

Kontakt

Älvkarleby-Skutskärs församling Besöksadress: Östra vägen 43, 81431 Skutskär Postadress: Östra vägen 43, 81431 Skutskär Telefon:+46(26)70157 E-post till Älvkarleby-Skutskärs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Temadagar om psykisk (o)hälsa bland unga

Välkommen till två temadagar med fokus på psykisk (o)hälsa bland unga 17 sept och 9 okt Hur kan vi som vuxna vara ett bra stöd till våra unga och förmedla hopp? Hur kan vi bryta tystnaden och våga ställa frågor? Vilka organisationer kan vi tipsa ungdomarna om för att få mer stöd? Välkommen till två temadagar när vi söker svar på dessa frågor. För dig som jobbar bland med o bland unga i vår kommun.

Tisdag 17 sept kl 13-16.45 inkl fika, Rotskärsskolans aula – OBS! Ny lokal

Skuld, skam och tystnad vid psykisk (o)hälsa med Alexandra Rydholm
Alexandra växte upp i tystnaden efter en närståendes självmord och vet därför att tystnaden är mycket farligare än talet. Som mor till en son med neurologiska funktionsnedsättningar o i sin roll som utbildare i programmet Första Hjälpen Till Psykisk hälsa (MHFA) vet hon hur viktigt det är med lyhördhet, förmåga att lyssna in och att våga stå kvar. Vi behöver öka vår kunskap i psykisk HÄLSA – inte bara ohälsa – betonar hon. Ord som ”Selfcare” (kost, motion, vila, sömn) och ”digitaldisciplin" är viktigt att fokusera på för att få till en förändring för oss alla i samhället.

Hur vet jag om det är psykisk ohälsa eller livet som gör ont? Medverkan från Tilia.
Hur kan man som ung få stöd och hjälp i offentlig-, privat-, och ideell sektor. Vi får också en personlig berättelse av en ung person som genomlevt psykisk ohälsa kopplat till oro, ångest, stress. Tilia är en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa. Organisationen finns rikstäckande via chatt, mail, lägerverksamhet och stödgrupper som det går att söka sig till oavsett vistelseort i landet.

Kostnadsfritt, fika 30 kr/person och eftermiddag.
Plats: Rotskärsskolans aula , Brovägen 4, 814 31 Skutskär
Vi rekommenderar att man deltar båda dagarna, eftersom innehållet bygger på varandra och tillsammans utgör en helhet. Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag: måndag 9 september.

Anmäl dig här: Anmälan
Info; Eva Forslund, eva.forslund@svenskakyrkan.se 026-767 70. församlingspedagog Älvkarleby Skutskärs församling.

Onsdag 9 okt kl 13-16.45 inkl fika, Rotskärsskolans aula – OBS! Ny lokal

”Ibland finns det inga enkla svar” med Malin Johansson från SHEDO.
Malin berättar utifrån sitt eget liv och tar också in fakta. SHEDO är en ideell förening som ssprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende, ger stöd åt drabbade och anhöriga genom självskadechatten, jourmail, stödforum, färdighetslista. De kämpar också för en bättre vård.

Snorkel - att kunna andas fast man är under ytan,s med Maria Torsner
Målet med Snorkel är att främja tidig upptäckt och tidiga insatser, ”hjälp till självhjälp” för unga. Sprida kunskap om verksamma metoder vid nedstämdhet, oro/ångest, självdestruktivt beteende och stress, genom föreläsningar till elevhälsa, webbsida och Appar med övningar. Maria Torsner är KBT- och DBT-behandlare, utvecklingsledare för Snorkeln.

Kostnadsfritt, fika 30 kr/person och eftermiddag.
Plats: Rotskärsskolans aula , Brovägen 4, 814 31 Skutskär

Anmäl dig här: Anmälan

Eva Forslund

Älvkarleby-Skutskärs församling

Församlingspedagog med diakonala uppgifter

Mer om Eva Forslund

Eva är församlingspedagog med diakonal inriktning och ansvarar för temakvällar, Alphakurser, sorgegrupper, diakonifonden​ och samtal. Eva är också med i Sinnesromässorna, Öppen Förskola och mini-miniorer i Skutskär.