Lycka till, Fredrik!

Efter elva år i Åkerbo församling flyttar sig vår kyrkoherde Fredrik Lennman västerut. Mot Folkungabygdens pastorat där Mjölby, Skänninge, Vifolka, Boxholm och Ödeshög ingår.

 

1 januari tillträder Fredrik Lennman som kyrkoherde för det nya storpastoratet Folkungabygden. Men redan efter sommaren börjar han en projektanställning för att förbereda sammanslagningen.

- Det känns spännande, det är ett stort område som jag inte är särskilt bekant med sedan tidigare. Jag får väl börja med att åka runt och titta på alla 33 (!) kyrkor.

Fredrik Lennman.
Foto: Katarina Sandström Blyme

Hur känns det att lämna Åkerbo församling?
-
Lite vemodigt. Jag har trivts väldigt bra bland anställda, förtroendevalda och "vanliga" församlingsbor. Här finns en god samarbetsanda och en hel del nytänkande. Jag är glad över att ha varit en av dem som satt Åkerbo på kartan.

Vad tar du med dig härifrån?
- Mycket. Åkerbo församling har genomgått en stegvis process där mindre enheter blivit en större. Samma utveckling, fast i ännu större skala, ska jag nu leda i Folkungabygdens pastorat. Då känns det bra att kunna bidra med mina rikliga erfarenheter från Åkerbo.

Tjänsten som kyrkoherde kommer nu att utlysas och väntas vara tillsatt efter årsskiftet. Fram till dess kommer Ulf Hjertman att vara tillförordnad kyrkoherde.

Text: Katarina Sandström Blyme