Kyrkan bärs av ett hopp att både livet och döden innefattas i Gud.

Tillsammans får vi samlas till begravningsgudstjänst för att ta avsked av vår vän, dela sorgen med varandra men också dela ljusa minnen som vi gemensamt har till uppgift att bevara.

Före begravningen vill gärna församlingens präster träffa de anhöriga för ett stödjande samtal där också praktiska frågor kring gudstjänsten tas upp.

De flesta av våra begravningar äger rum i Åhus kyrka. Vid mindre begravningar firas begravningsgudstjänsten med fördel framme i koret (kyrkans främre del) där stolar omger kistan i dess direkta närhet.

Yngsjö kapell och begravningskapellet på kyrkogården är våra båda andra alternativ.

Bårtäcke
Bårtäcket bokas på församlingsexpeditionen.

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten i stället för en dyrbar kista eller blomsteruppsättning. Endast handbuketter får läggas på bårtäcket.

Församlingen tillhandahåller bårtäcke.