Elsa Fries, mat- och klimatstrateg på Örebro kommun föreläser för församlingsmedarhetare om klimatsmart mat.

Elsa Fries, mat- och klimatstrateg på Örebro kommun föreläser för församlingsmedarhetare om klimatsmart mat. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-10-17 15:07:00

Elsa Fries ska få församlingsmedarbetare i Härnösands stift att tänka mer klimatsmart när det gäller mat. Ta inte bilen när ni handlar och ät mat efter säsong är några av tipsen Elsa kom med under utbildningsdagen ”Klimatsmart mat i församlingarna”.

Läs mer om klimatsmart mat
Alla är samlade vid dopfunten och Johan Itzigel berättar om hur Johannes döpte Jesus och hur ett dop går till.

Alla är samlade vid dopfunten och Johan Itzigel berättar om hur Johannes döpte Jesus och hur ett dop går till. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-11-03 15:32:00

Varför har orgeln backspeglar och vad betyder lammet på altartavlan? Det kommer många frågor från barnen som medverkar i Kyrkdetektiverna i Bergs kyrka. En satsning på skolbarn i tvåan och trean i södra Jämtlands pastorat.

Läs mer om Kyrkdetektiverna
Biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Foto: Kerstin Stickler

Tid för bemärkelsedagar

Skapad: 2012-02-02 08:25:00

BISKOPENS ANTECKNINGAR | 25 år sedan Berlinmurens fall. 100 år sedan Nathans Söderbloms biskopsvigning. Och fem år sedan den egna biskopsvigningen. Biskop Tuulikki funderar kring bemärkelsedagarna.

Läs mer

Foto: Tina Axelsson, Rekan Abrahamsson

Skapad:2014-10-29 11:32:00

Torka alla tårar, Ola Lindströms projekt om HIV, i samarbete med Sveriges radios Musikhjälpen samlar in pengar för att stoppa spridningen av HIV. Artister som Takida, Anna Stadling och Patrik Isaksson hjälper till med detta genom att ge en gratiskonsert i GA-kyrkan i Sundsvall.

Läs mer om konserten i GA-kyrkan
Den heliga Birgitta, Erik den helige och Maria, Jesu moder.

Den heliga Birgitta, Erik den helige och Maria, Jesu moder är inte biskopens favorithelgon.

Skapad:2014-10-08 14:14:00

Vilka är dina tre favorithelgon? frågade intervjuaren. Oj, då det blev lite plötsligt, svarade jag. Vi vill inte prata så mycket om helgon, det är ett arv från katolska kyrkan. Du kan tänka på det medan vi pratar om annat, fortsatte intervjuaren, vi återkommer till det. Så börjar biskop Tuulikki sin betraktelse inför Alla Helgons dag.

Läs mer av biskop Tuulikkis betraktelse

Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-09-23 11:03:00

Församlingarna i stiftet har många aktiviteter för alla åldrar. Nu finns mycket av detta samlat i Svenska kyrkans gemensamma kalender.

Läs mer och titta i kalendern
Joanna Eklund och Hanna Sundbäck har tagit bort den farliga plasten i Västra Storsjöbygdens församling.

Joanna Eklund och Hanna Sundbäck har tagit bort den farliga plasten i Västra Storsjöbygdens församling. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-10-21 08:13:00

Västra Storsjöbygdens församling har rensat ut mycket av sina plastsaker i barn- och ungdomsverksamheten för att få en mer giftfri miljö.

Läs mer om plastbantningen i Västra Storsjöbygden

Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-09-17 10:19:00

Härnösands stifts nästa biskop heter Eva Nordung Byström, nu kyrkoherde i norra Ångermanland och prost i Örnsköldsviks kontrakt. Det står klart efter dagens avgörande biskopsval.  – Det här är så stort att det är svårt att ta in. Jag blir faktiskt tårögd, säger en omtumlad Eva Nordung Byström när hon meddelas resultatet.

Läs mer om valresultatet

Foto: Marlene Stenehäll och privat

Skapad:2014-10-13 09:09:00

Hallå där, Erika Magnusson, kantor i Ström-Alanäs församling. Aktuell med konserterna ”God gave Rock n’ Roll to you” i Ströms kyrka den 24 och 27 oktober.

Läs mer om hårdrockskonserten i Ströms kyrka

Foto: NIls-Erik Olausson

Skapad:2014-10-06 10:44:00

Östersunds församling har skapat en meditativ trädgård där man kan slinka in när som helst för att varva ner och sitta och fundera. Det är Madeleine Dahl, präst i Marielundskyrkan som kom på idén till trädgården.

Läs mer om den meditativa trädgården
Vindkraftverk i Rätan

Vindkraftverk i Rätan Foto: Max Enander

Skapad:2014-09-17 07:59:00

13 stycken nya vindkraftverk som mäter 179 meter över havet har placerats på Härnösands stifts mark i Rätan efter ett beslut i Egendomsnämnden att upplåta marken i 30 år. – Kyrkan jobbar ju med miljöfrågor i stort och vi vill främja den förnybara energin, säger Max Enander, stiftsjägmästare på Härnösands stiftskansli.

Läs mer om de nya vindkraftverken

Foto: Petter Frisell

Skapad:2014-08-20 08:09:00

Härnösands stifts konfirmandkonsulent Britt-Marie Frisell har utsetts till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2014. Priset får hon för att hon under många år har skapat plats åt unga människors engagemang i Svenska kyrkan samt bidragit till en rörelse med unga ledare över hela landet.

Läs mer om Britt-Marie Frisell utsedd till årets förnyare

 

Anne-Lise Lindberg Sjödin sitter tillsammans med Kicki Sjöstedt vid orgeln. I bakgrunden skymtar Lena Bagge Lindström.

Anne-Lise Lindberg Sjödin sitter tillsammans med Kicki Sjöstedt vid orgeln. I bakgrunden skymtar Lena Bagge Lindström. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-09-04 14:09:00

Härnösands stift är först i landet med att satsa på en certifieringskurs i orgelmetodik för kyrkomusiker. – Fler kyrkomusiker måste börja undervisa för att säkerställa att vi kommer ha kvar några kyrkomusiker i framtiden, säger Anne-Lise Lindberg Sjödin, orgelpedagog och den som håller i kursen.

Läs mer om landets första kurs i orgelmetodik
I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan tända ljus och be.

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be. Foto: Monica Gustafsson

Skapad:2014-02-20 15:06:00

Sätt dig. Knäpp händerna. Blunda om du vill. Be högt eller tyst. Här har vi samlat några böner som du kan låta dig inspireras av. Fler hittar du i psalmboken och i andra bönböcker. Eller be fritt ur hjärtat. Bönens kraft är stor.

Böner – tips och inspiration

 

 

Foto: Jim Elfström

Skapad:2011-11-03 09:30:00

I dopet görs Guds kärlek till varje enskild människa synlig. Dopet är en viktig framtidsfråga för alla barn, deras familjer och för Svenska kyrkan. Här svarar biskop Tuulikki Koivunen Bylund på 10 frågor om dopet.

Läs mer om Tio frågor om dopet

 

 

 

 

 
Hitta kurser och annan information på intranätet
 

På Svenska kyrkans gemensamma intranät finns riktad information till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Härnösands stifts församlingar.  

Härnösands stifts intranät  

 

 
Saxat ur andra medier:

  

Kontakta Härnösands stift

  

 

Nyhetsbrevet 'Vårt stift'

 

 
Samarbetspartners:

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//