Vårsoaré i Rengsjö​

Vårkonsert i Bollnäs

Foto: eriksflygfoto.se

Nu finns det senaste numret nr 1 av KyrkoNytt att läsa. Den ska ha kommit i din brevlåda helgen oavsett var i Bollnäs kommun du än bor.
läsa den

Kyrkoherde Lena Wängmark välkomnas av biskop Ragnar i Bollnäs kyrka 19 januari 2014

Foto: Carina Falk Norgren

Lena Wängmark och biskop Ragnar Persenius

Söndagen den 19 januari, välkomnades Lena Wängmark i en gudstjänst i en fullsatt Bollnäs kyrka.Hon välkomnades som kyrkoherde i Bollnäs pastorat, som består av Svenska kyrkans fyra församlingar (Arbrå-Undersvik, Bollnäs, Hanebo-Segersta och Rengsjö) i Bollnäs kommun.

I kyrkan fick Lena Wängmark hälsningsord av sina arbetskamrater i pastoratet. Predikade gjorde biskop Ragnar. Deltog med sång gjorde kyrkokörerna från Arbrå-Undersvik, Hanebo-Segersta och Rengsjö samt Bollnäs vokalensemble.

I gudstjänsten invigdes också en ljusbärare som är ett samarbetsprojekt mellan Höghammarskolans hantverksprogram och Trä- och designlinjen vid Gävle Högskola. Representanter i kyrkan var Yngve Lindgren, lärare vid Höghammarskolan och Johan Svärd, en av formgivarna.

Johan Svärd, Lena Wängmark och Yngve Lindgren

Foto: Carina Falk Norgren

Johan Svärd, Lena Wängmark och Yngve Lindgren

Förändringsarbete pågår

Ett förändringsarbete pågår just nu i Svenska kyrkan i Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Från och med den 1 januari 2014 är Alfta-Ovanåker en församling och Arbrå-Undersvik, Hanebo-Segersta, Bollnäs och Rengsjö församlingar ett pastorat. Samfälligheten Bollnäs Ovanåker försvinner och församlingarna i Bollnäs kommun heter då Bollnäs pastorat.
Under innevarande år kommer den nya organisation ta form.

Foto: eriksflygfoto.se

Bollnäs kyrka, bilden är tagen en oktoberdag av eriksflygfoto.se

Bollnäs kyrka är öppen alla dagar kl 11-15, med reservation om att vaktmästaren ibland är på förrättning på annan plats
0278-279 59

Café Munken, Bollnäs församlingshem, har öppet mån-tor kl 11-15 från och med 13/1. Sopplunch kan man äta tisdagar och torsdagar, kostar 45:-
0278-279 62, 0278-279 54
Telefon till köket 0278-279 63

Bollnäs-Rengsjö församlingsexpedition har telefontid helgfri mån-fre 9-12, 13-15.Telefon 0278-279 00
Besökstid helgfri mån-fre 9-12 Bollnäs prästgård, Norra kyrkvägen 8

Foto: eriksflygfoto.se

Rengsjö kyrka, bilden är tagen en oktoberdag av eriksflygfoto.se

Bollnäs och Rengsjö församlingar

Besöksadress: Norra kyrkvägen 8, 821 30 Bollnäs
E-post: till församlingarna

Våra kyrkor
Bollnäs kyrka
Rengsjö kyrka

Våra kapell
Annefors kapell
Hällbo kapell
Katrinebergs kapell
Lottefors kapell
S:t Lars kapell
S:t Staffans kyrka, Gruvberget
Växbo kapell

Övriga lokaler
Bollnäs församlingshem
Prästnäsgården
Rengsjö församlingshus

Detta händer:

Inga kalenderhändelser för valt tidsintervall

Fasteinsamlingen är nu slut - vi återkommer med resultatet.

Nu kan du göra en rundtur inne i Bollnäs kyrka! Klicka på länken!​

Foto: eriksflygfoto.se

Nu kan du göra en rundtur inne i Rengsjö kyrka! Klicka på länken!​​

> Bollnäs Rengsjö församlingar på Facebook

Barn & Ungdoms Facebooksida

> Prästnäsets Facebooksida

Kyrkogårdsförvaltningen i Bollnäs pastorat nås på 0278-279 75 eller på deras webbsida

Bollnäs pastorats kansli kan du nå på 0278-279 01 eller på deras webbsida

Actalliance är Svenska kyrkans internationella arbete i samarbete med kyrkor runt om i världen.