Välkommen till Svenska kyrkan i Bollnäs och Rengsjö församlingar

Konfirmand 2015?
Du som är född år 2000, eller tidigare, välkommen att läsa mer och se om det är något för dig!

Under konfirmandtiden funderar vi tillsammans över dina, våra och de övrigas frågor. Du är välkommen vare sig du tror eller tvivlar. Tillsammans får vi upptäcka och uppleva, leka och lära.

Du ska ha fått hem en broschyr, om du är född 200 och tillhör Svenska kyrkan Bollnäs Rengsjö. Men om du inte har en så finns den som PDF-fil längst ner på sidan.

----------------------

Nu finns vi på Facebook också.
Välkommen att gilla oss där!
Läs om det som händer i församlingarna.

www.facebook.com/Bollnasrengsjo

Bollnäs kyrkas triumfkrucifix i Uppsala Domkyrka

Foto: Carina Falk Norgren

Några av skulpturerna från Bollnäs kyrka, bl a Triumfkrucifixet, är utlånat till en utställning i Uppsala domkyrka med anledning av att ärkestiftet, Uppsala stift, firar 850 år.

www.himlenarhar.se/

Nu finns den nya tidningen KyrkoNytt att läsa. Den kommer till alla i de fyra församlingar som ingår i Bollnäs pastorat, inom Bollnäs kommun. Här kan du också läsa den

Kyrkoherde Lena Wängmark välkomnas av biskop Ragnar i Bollnäs kyrka 19 januari 2014

Lena Wängmark och biskop Ragnar Persenius

Söndagen den 19 januari, välkomnades Lena Wängmark i en gudstjänst i en fullsatt Bollnäs kyrka.Hon välkomnades som kyrkoherde i Bollnäs pastorat, som består av Svenska kyrkans fyra församlingar (Arbrå-Undersvik, Bollnäs, Hanebo-Segersta och Rengsjö) i Bollnäs kommun.

I kyrkan fick Lena Wängmark hälsningsord av sina arbetskamrater i pastoratet. Predikade gjorde biskop Ragnar. Deltog med sång gjorde kyrkokörerna från Arbrå-Undersvik, Hanebo-Segersta och Rengsjö samt Bollnäs vokalensemble.

I gudstjänsten invigdes också en ljusbärare som är ett samarbetsprojekt mellan Höghammarskolans hantverksprogram och Trä- och designlinjen vid Gävle Högskola. Representanter i kyrkan var Yngve Lindgren, lärare vid Höghammarskolan och Johan Svärd, en av formgivarna.

Johan Svärd, Lena Wängmark och Yngve Lindgren

Johan Svärd, Lena Wängmark och Yngve Lindgren

Förändringsarbete pågår

Ett förändringsarbete pågår just nu i Svenska kyrkan i Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Från och med den 1 januari 2014 är Alfta-Ovanåker en församling och Arbrå-Undersvik, Hanebo-Segersta, Bollnäs och Rengsjö församlingar ett pastorat. Samfälligheten Bollnäs Ovanåker försvinner och församlingarna i Bollnäs kommun heter då Bollnäs pastorat.
Under innevarande år kommer den nya organisation ta form.

Foto: eriksflygfoto.se

Bollnäs kyrka, bilden är tagen en oktoberdag av eriksflygfoto.se

Bollnäs kyrka är öppen alla dagar kl 11-15, med reservation om att vaktmästaren ibland är på förrättning på annan plats
0278-279 59

Café Munken, Bollnäs församlingshem, har öppet mån-tor kl 11-15 från och med 13/1. Sopplunch kan man äta tisdagar och torsdagar, kostar 45:-
0278-279 62, 0278-279 54
Telefon till köket 0278-279 63

Bollnäs-Rengsjö församlingsexpedition har telefontid helgfri mån-fre 9-12, 13-15.Telefon 0278-279 00
Besökstid helgfri mån-fre 9-12 Bollnäs prästgård, Norra kyrkvägen 8

Foto: eriksflygfoto.se

Rengsjö kyrka, bilden är tagen en oktoberdag av eriksflygfoto.se

Bollnäs församling

Besöksadress:
BOX 1013
82111 BOLLNÄS
E-post:
Telefon:
+46(278)27900
Webbadress:
http://www.svenskakyrkan.se/ bollnasrengsjo
Våra kyrkor:

Tack till alla er som röstade i Kyrkovalet!
Läs mer under Kyrkoval 2013

På Svenska kyrkans hemsida kan du läsa vad du kan göra för de drabbade i Filippinerna.
Hjälp till Filippinerna Du kan sms:a TYFON till 72950 och på så sätt skänka 50 kronor