Foto: AN

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar

Du hittar oss två mil norr om Uppsala i Uppsala kommun. I varje församling finns en medeltida kyrka med tillhörande kyrkogård. I Björklinge ligger även vårt församlingshem och vår pastorsexpedition. Välkommen till oss!

Öppettider för pastorsexpedition

Tisdag och onsdag 9.00-12.00, torsdag 13.00-16.00. OBS! Torsdag före helgdag 9.00-12.00. Röd dag stängt. Mer info finns.

Vi är med på Lions julmarknad!

10.00-15.00 söndag 26 november hittar du oss vid garaget bredvid Björklinge församlingshem.

Återkomsten

Söndag 26 november har Björklinge kyrka SoS-mässa 11.00 där barnkörerna Himlakören och Supernovorna är med och sjunger och i Viksta kyrka blir det högmässa 16.00.

Lunchmusik med fika!

Torsdag 30 november 12.00 blir det ”Från mörker till ljus” orgelmusik av Max Reger, koralfantasie Wachet auf ruhft uns die Stimme med Magnus Kilvén i Björklinge kyrka.

Viksta handarbetsauktion!

Välkommen till Viksta bygdegård fredag 1 december 19.00. Handarbeten, hemstöpta ljus, hembakat bröd, lotterier, julgodis m.m, lottförsäljningen börjar 18.30.

Välsignat år

Söndag 3 december har vi gudstjänst i Björklinge kyrka 10.00, i Skuttunge kyrka 13.00 och i Viksta kyrka 16.00 och som vanligt på 1:a advent är kyrkokörna och blåsare med.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

Orgel till salu!

Mer information hittar du här.

Kaffeträff

Måndag jämna veckor 14.00 i Björklinge församlingshem.

Tisda' i Viksta

Kyrkan är öppen varje tisdag 11.00 – 15.00, gemenskap finns under dagen och 12.00 är det middagsbön med musik.

Fredagsmiddag

8 december 18.00 i Björklinge församlingshem. Vi börjar med gemensam måltid och sedan fortsätter vi med att spela spel, sjunga och samtala. Barnfamiljer, ungdomar och vuxna - alla är välkomna.

Bullkyrkan

För ungdomar i Björklinge, Skuttunge och Viksta öppet fredag 8 december 22.00–24.00, ett samarbete med Björklinge Missionskyrka.

Kalender

Här hittar du vad som händer hos oss.

Storyspot - Berättelser i din kyrka

Ladda ner appen Storyspot så får du möjlighet att lyssna till historien om Himladrottningen i Viksta kyrka och om Agneta Horn i Björklinge kyrka.

Lapidarium på Björklinge kyrkogård

Inskriptioner studerades och tolkades, här hittar du information om gravhällarna.

Konfirmation

Vi har konfirmationsgrupp för dig som går i årskurs 8, är du intresserad? Då är det dax att du anmäler dig - gör det här!

Svenska Kyrkans Unga

KU för dig som går i nian eller är äldre

Samtalsstöd för unga

Chatten ungalukas.se öppen mån - tors 19-22 alla dagar, läs mer här.

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar på YouTube.

Här kan du lyssna till pastoratets inspelade andakter, böner och musik. Besök gärna vår kanal!

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och konserter

Om du inte har möjlighet att besöka en gudstjänst eller en konsert kan du delta digitalt. Sök i Svenska kyrkans gemensamma kalender efter något som passar dig – någonstans i landet.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Sirener, blåljus, spårvagnsgnissel, tutande bilar och människor hit och dit gör att jag känner mig ganska liten. Och det blir en påminnelse om att det inte behöver vara svårare än så, att vända inåt en liten stund mitt i vardagens brus." Läs tankar inför helgen.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Digitala meditationer

Här finns filmer med korta meditationer med sång/musik .

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Swish

Nu kan du som vill betala med mobilen använda Swish.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Läs om söndagen som kommer

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret. Den handlar bland annat om Jesus liv. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.
Här kan du läsa den kommande söndagens bibeltexter. 

Biblar på olika språk står i en bokhylla i kyrkan.

Andra språk – Other languages

Det primära språket för svenskakyrkan.se är svenska, men det finns också en del grundläggande information på engelska, spanska, tyska, finska, meänkieli, samiska och teckenspråk. Du kan använda externa tjänster för att översätta hela webbplatsen till andra språk.