Visby stift söker stiftsjurist till stiftskansliet

Du är stiftets juridiska kompetens vilket bland annat innebär ansvar för domkapitlet men också att ge råd och stöd till församlingar och pastorat.

Ett stiftskansli är en mångskiftande arbetsplats, som sköter stiftsorganisationens ärendehantering men som också har täta kontakter med församlingarna i stiftet och med Svenska kyrkan på nationell nivå. I allt detta är stiftsjuristen med sin särskilda kompetens en nyckelperson.

Visby stift har cirka 25 anställda och lokaler mitt inne i världsarvet Visby innerstad. I slutet på denna sida kan du läsa mer Visby stift och om Gotland.

Tjänstens innehåll

Du är föredragande och sekreterare i domkapitlet, som hanterar besluts- och behörighetsprövning, överklagande, tillsynsärenden, utfärdande av församlingsinstruktion med mera. Du har också nära samarbete med SKUT-kansliet i Uppsala när det gäller utlandsförsamlingarnas tillsättning av tjänster, församlingsordningar med mera.

Du ska arbeta med råd, stöd och hjälp till församlingar och pastorat i frågor som rör kyrkoordningen och inom förvaltningsrätten i övrigt.

Du kommer att ansvara för kyrkoval, domkapitelval, biskopsval och ärkebiskopsval i Visby stift.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt juristexamen och vi ser gärna att du är notariemeriterad. Du är medlem i Svenska kyrkan och har kännedom om dess organisation, regelverk och värderingar. 
Du tycker om att möta människor i en rådgivande roll och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är trygg, har god samarbets- och organisationsförmåga och kan skapa förtroende i kontakten med arbetskamrater och församlingar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.
Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta: 
Christer Engelhardt, stiftsdirektor, tfn. 0498-40 49 00 


Fackliga företrädare:
Anders Ahlin, SACO, tel. växel 0498-40 49 27
Kent Österdahl, KyrkA tel. 0498-24 01 76
Bimbi Ollberg, Vision tel. växel 0498-40 49 28
Linnea Tibell, Lärarförbundet tel. 073-073 84 30

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Visby stift senast 14 augusti.  
Adressen är:
Visby stift
Box 1334
62124 Visby

Eller skicka din ansökan via e-post: visby.stift@svenskakyrkan.se

Bifoga personligt brev och CV. Om du går vidare i rekryteringen kommer vi att be dig skicka in betyg och intyg samt löneanspråk och referenser.

Foto: Lena Sjöström/Ikon

Om Visby stift

Stiftet består idag av 39 församlingar på Gotland och ett 40-tal utlandsförsamlingar. På Gotland är det inte mindre än 92 medeltida kyrkor. Gudstjänster genomförs regelbundet i alla våra kyrkor. 

Stiftet arbetar med: 
·  Levande församlingar, engagerade medarbetare, fördjupande och glädjefyllda gudstjänster. 
·  Ett brett diakonalt arbete med fokus på de mest utsatta. 
·  En undervisning för olika åldrar som väcker nyfikenhet samt fördjupar kunskaper, andliga och existentiella insikter. 
·  En missionsuppgift som bygger på dialog och en strävan att vara goda förbilder  

Att bo på Gotland

Om du inte redan bor på Gotland, kanske du funderar hur det är. Jo, visst kan man bo på Gotland året runt! Vi är cirka 60 000 invånare. Ungefär halva befolkningen bor i Visby, Hemse, Slite och Klintehamn. Övriga på landsbygden. Vi har ca 1 500 lantbruk på Gotland, så landsbygden är levande och jordbrukssektorn är en betydelsefull näring. Gotland utmärker sig som en matregion av rang och kan stoltsera med ett stort antal restauranger och livsmedelsproducenter av högsta klass. 

Gotland har ett rikt kulturliv med egen länsteater, mycket musik i olika former, flera bibliotek och muséer. Dessutom är många konstnärer bosatta på Gotland vilket medför att det finns många konstateljéer att besöka över hela ön.

När det gäller utbildningar finns det ett bra utbud med allt från klassiska byskolor via gymnasieskolor och folkhögskola, till Uppsala universitet Campus Gotland. 

Det är nära till allt; människor, natur och utbud av alla de slag. Till Stockholm tar det cirka 35 minuter med flyg och Nynäshamn och Oskarshamn når du med färja på dryga tre timmar. På sommaren kommer över 800 000 turister till Gotland. Men det finns plats för alla! 

Läs mer om att bo och leva på Gotland året runt: www.gotland.com 

 

Varmt välkommen med din ansökan!