Petra blir präst i Visby stift- på söndag vigs hon

På söndag den 17 juni, kl 11.00 i Visby domkyrka, viger biskop Thomas Petersson Petra Guteskär till präst i Visby stift.

På söndag den 17 juni, kl 11.00 i Visby domkyrka, viger biskop Thomas Petersson Petra Guteskär till präst i Visby stift.

Petra Guteskär är född på Gotland 1972, i Lokrume, på gården Lauks. Men har större del av sin uppväxt bott på norra Gotland, i Slite och Othem, och där bor hon även nu.  Petra har varit engagerad i Svenska kyrkan sedan tonåren och haft förtroendeuppdrag i församlingar på norra Gotland i ett 20-tal år.

Förutom teologi har Petra läst psykoterapi och har även arbetat inom området under större delen av sitt yrkesverksamma liv.
Petra har också hunnit med en period inom försäljning och marknad.

- Det är stort och overkligt, och fullt naturligt. Efter alla års studier vill jag verkligen börja arbeta som präst, säger Petra Guteskär.

Efter prästvigningen väntar ett år som pastorsadjunkt. Det året kommer Petra göra i Romaklosters pastorat med komminister Rune Olofsson som handledare.

- Det passar alldeles utmärkt för min släkt på mors sida har sina rötter i en spelmanssläkt från Halla, där våra rötter sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden, berättar Petra. Halla är en av församlingarna i Romaklosters pastorat.