Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon:+46(498)404900 E-post till Välkommen till Visby stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

KONSTRUNDA I KYRKORNA

Samtid och dåtid möts i sex gotländska kyrkor: Bunge, Tingstäde, Dalhem, Garde och Lau. I Visby domkyrka presenteras alla kyrkor och utställningar. Från 14 maj till 17 september 2017.

KONSTRUNDA I KYRKORNA så heter det gotländska konstprojekt som Svenska kyrkan presenterar under sommaren 2017 och som pågår från 14 maj till 17 september. Konstrundan utgår ifrån Visby Domkyrka, som är ett nav till de fem sockenkyrkor som ingår i projektet.

Information in englisch

Till domkyrkan kommer nära 150 000 personer under sommarmånaderna. Genom konstrundan vill göra dem nyfikna på, och även besöka flera av öns sockenkyrkor. 

Information in englisch

Med utställningen i domkyrkan är tanken att besökaren ska få ett smakprov på vad respektive deltagande sockenkyrka visar i sin konstutställning.

Gotland har 92 medeltida stenkyrkor som likt vita pärlor ströslats över ön från norr till söder. Alla var och en helt unika!

I Bunge, Tingstäde, Dalhem, Garde och Lau, möter vi ett urval av fem sockenkyrkor, liksom fem lokala konstnärer med sina lika unika utställningar.

Välkommen att ta en konstrunda i våra gotländska kyrkor! 

Konstrundan är en del av ett nationellt projekt, Dela Tro, Dela liv. Visby stift samarbetar med Stockholms- och Strängnäs stift.