KONSTRUNDA I KYRKORNA

Samtid och dåtid möts i sex gotländska kyrkor: Bunge, Tingstäde, Dalhem, Garde och Lau. I Visby domkyrka presenteras alla kyrkor och utställningar. Från 14 maj till 17 september 2017.

KONSTRUNDA I KYRKORNA så heter det gotländska konstprojekt som Svenska kyrkan presenterar under sommaren 2017 och som pågår från 14 maj till 17 september. Konstrundan utgår ifrån Visby Domkyrka, som är ett nav till de fem sockenkyrkor som ingår i projektet.

Information in englisch

Till domkyrkan kommer nära 150 000 personer under sommarmånaderna. Genom konstrundan vill göra dem nyfikna på, och även besöka flera av öns sockenkyrkor. 

Information in englisch

Med utställningen i domkyrkan är tanken att besökaren ska få ett smakprov på vad respektive deltagande sockenkyrka visar i sin konstutställning.

Gotland har 92 medeltida stenkyrkor som likt vita pärlor ströslats över ön från norr till söder. Alla var och en helt unika!

I Bunge, Tingstäde, Dalhem, Garde och Lau, möter vi ett urval av fem sockenkyrkor, liksom fem lokala konstnärer med sina lika unika utställningar.

Välkommen att ta en konstrunda i våra gotländska kyrkor! 

Konstrundan är en del av ett nationellt projekt, Dela Tro, Dela liv. Visby stift samarbetar med Stockholms- och Strängnäs stift.

Tingstäde kyrka

Flöden och fundament. En dopfunt och en sjö - vatten - en förutsättning för allt liv.

Garde kyrka

Plats för vila och en öppen dörr. Ett antal nya kalkmålningar, en stol och en nyckel berättar om viloplats och öppna dörrar, om att vara på flykt och hitta ett hem, men också dörrar på glänt mot den stora världen.

Dalhems kyrka

Dalhems kyrka

Upptäckter och möten. Porträtt, skulptur och upptäcktsfärd för de yngsta!

Lau

Lau kyrka

En stund på jorden. I målningar och fotografier.

Visby Domkyrka

Navet i Konstrunda i kyrkorna är Visby Domkyrka, s:ta Maria. I Domkyrkan hittar du information om alla de kyrkor och projekt som deltar i konstrundan.

Nu är Konstrunda i kyrkorna invigd

Med tjuvstart i Lau på lördagen fortsatte de övriga kyrkorna som ingår i projektet med vernissager under söndagen. I Visby domkyrka får man ett smakprov från varje deltagande sockenkyrka.

Konstrunda i våra kyrkor

Samtid och dåtid möts i sex gotländska kyrkor. Spännande utställning 14 maj till 17 september.