Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon:+46(498)404900 E-post till Visby stift

10 års jubileum för kyrkoseminarium i Katthammarsvik

I år är det jubileum för kyrkoseminariet. Därför blir det ett ännu fylligare program som bjuds med start den 29 maj.

Det tioårsjubilerande kyrkosemianriet går av stapeln den 29 maj - 3 juni 2018. Seminarier kommer att hållas på Borgvik i Katthammarsvik och på Arkivcentrum Gotland samt även heldagsexkursion och intressant kvällsunderhållning av olika slag.

Talare och deltagare kommer från Danmark, Canada, Estland, Ryssland, Tyskland, USA, Sverige och Gotland, så klart.

Som sig bör är det det kyrklig konsthistoria som står i centrum, men ämnet är brett och vi kan konstatera att här ryms vetenskaper såsom Konstvetenskap, historia, arkeologi, etnologi och mycket mera,

Så alla som är intresserade av kyrkohistoria, pricka in dessa dagar! Mer information kommer kontinuerligt.

Som vanligt är det konstvetaren och kyrkohistorikern Torsten Svensson som håller i arrangemanget.

Torsten Svensson
E-post, torstensvensson@yahoo.se