Visby domkyrkoförsamling

Prata med oss

Kontakt

Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Heltidstjänst som komminister/stadsdelspräst

Ta chansen att bli medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att vara kyrka som berör och angår. Församlingen finns mitt i sin samtid, med altaret i centrum och portarna öppna mot människor och samhälle.


Svenska kyrkan
Visby domkyrkoförsamling – Terra Novakyrkan.

Visby domkyrkoförsamling har tre kyrkor: Visby S:ta Maria domkyrka, Visborgskyrkan och Terra Novakyrkan. Nu behöver vi ytterligare en kompetent medarbetare!

Församlingen ledigförklarar en heltidstjänst som komminister/stadsdelspräst för arbetet inom distriktet Terra Nova. Terra Novakyrkan är i skrivande stund en samarbetskyrka med EFS Missionsförening (Det pågår just nu förhandlingar om att domkyrkoförsamlingen ska överta lokalerna och verksamheten i dess helhet) Stadsdelskyrkan har en särskild inriktning på familj och barnverksamhet. I Terra Novakyrkans verksamhet gläds vi åt en rätt liten men aktiv gudstjänstfirande gemenskap. Under det senaste året har en nysatsning på gudstjänsten betytt att nya människor hittat till kyrkan. Det arbetet ska den nya prästen fortsätta att utveckla tillsammans med ideella och anställda medarbetare.

Vi har under förvåren 2018 anställt två nya medarbetare för vårt arbete bland stadsdelens unga. Med nya medarbetare kommer möjligheten till nya perspektiv och nysatsningar. Arbetslaget i Terra Novakyrkan befinner sig i ett sådant läge – det finns stor arbetsiver och mycket kreativitet i gänget. Kom och bli en del av det! 

Sedan några år bedriver församlingen Sankta Maria förskola i kyrkans lokaler. Detta är en stor möjlighet till nya relationer till barnfamiljer i området. Hur ska vi bygga broar mellan den kyrkliga verksamheten och vår förskola? Det är en av de stora utmaningarna som vi ser att en ny präst ska vara med och reflektera över. Här finns stora möjligheter.

Just utanför kyrkan har vi en nyanlagd lekplats – kanske är det Visbys häftigaste lekplats. Hur kan den platsen ännu mer bli en yta för att bygga relation mellan kyrka och bostadsområdets innevånare?

Vi söker dig som vill bo och verka på Gotland (Om du inte redan finns här på ön) och föra ut det kristna budskapet till både troende och tvivlare samt entusiasmera medarbetare och församlingsbor.

Vi kan erbjuda dig möjligheten att tillsammans med ett engagerat arbetslag – som består av både anställda och ideella – fortsätta det goda arbetet, när vår nuvarande komminister går vidare till en församlingsherdetjänst på fastlandet.

Vi ser allt mer församlingen som en helhet och månar om det goda samarbetet mellan församlingens olika delar. Du blir alltså både en del av ett mindre arbetslag i stadsdelskyrkan Terra Nova och samtidigt en del av det större Söder distriktet, som idag består av ca 15 personer med olika professioner. Alla medarbetare i Visby domkyrkoförsamling är också en del av arbetslaget i hela församlingen. 

Vi söker en präst:

  • som älskar att fira gudstjänst och är en god predikant, har ett diakonalt tänk, som vill arbeta med såväl konfirmander som vuxnas vägar till tro
  • med vilja och kompetens att leda sig själv och andra
  • som brinner för att bygga gemenskap i en stadsdel och i en stadsdelskyrka
  • som vill delta i ett församlingsövergripande arbete

Församlingsövergripande uppgifter
Stadsdelsprästen har också arbetsuppgifter i den församlingsövergripande verksamheten. Kyrkliga handlingar är viktiga i denna tjänst liksom i församlingens alla sex prästtjänster.

Stadsdelsprästen har också ett uppdrag att vara församlingens kontaktperson på Campus Gotland, Uppsala universitet mitt i Visby. Här finns också goda möjligheter att koppla nyanlända unga människor till församlingens liv. 

Intervju:
Anställningsintervjuer kommer att hållas i Visby på eftermiddagen den 28 mars.

Tillträde:
Snarast möjligt. Vi utgår från att du har tre månaders uppsägning men du är välkommen innan dess om det är möjligt.

Upplysningar
Har du frågor så är du välkommen att ringa; domprost Mats Hermansson, telefon 070-3413910, Kyrkorådets ordförande Inger Harlevi, 070-5211260, Verksamhetsledaren för söder distriktet Elisabeth Norrby, 072-518 05 63.

Facklig representant
KyrkA Kent Österdahl, telefon 0498-240176

Ansökan
Ansökningshandlingar med meritförteckning och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 20 mars under denna adress:
Visby domkyrkoförsamling, Norra Kyrkogatan 4, 621 55 Visby.
Eller e-post: Visby domkyrkoförsamling

Bekanta dig gärna om församlingen genom vår församlingsinstruktion som du finner i länken.