Meny

Familj till familj

På Gotland finns fler än du anar som av olika skäl kan ha det ekonomiskt tufft under en längre eller kortare period. Den här gruppen är till för dig som kan tänka dig att hjälpa en annan familj!

Det är många som får magknip när skolan plötsligt meddelar att "Nu är det skridsko/simutflykt". Det finns många fler exempel på tillfällen då en familj som får planera sin vardag noga får en utgift som stjälper allt. Blöjor, välling, nappar är exempel på varor som vi gärna tar emot!

Alla som behöver hjälp med något kan kontakta sin församlings diakon, någon av facebookgruppens administratörer eller domkyrkoförsamlingens expedition på 0498-20 68 00 så hjälper de dig att komma i kontakt med ansvariga. 

Bakom gruppen står frivilliga inom Svenska kyrkan på Gotland. I styrgruppen för Familj till Familj ingår representanter från Visby stift, Visby domkyrkoförsamling, Norra Gotlands pastorat och Klinte pastorat. Viktigt att påpeka är att inget medlemskap i Svenska kyrkan krävs för att vare sig dela med sig eller ta emot genom den här gruppen. Här ligger fokus på att kunna dela med sig till en medmänniska av det man kan avvara.

Swish för att hjälpa

Domkyrkoförsamlingen kan numera även ta emot pengagåvor via Swish och smarta telefoner. Om du har appen i din mobiltelefon vill säga.
Just nu kan du bidra till kyrkans internationella arbete, till diakonin och till Birkagården.

Ge din gåva snabbt och enkelt till:
Svenska kyrkans internationella arbete,
nummer 123 175 75 33.
Församlingens diakonala arbete,
nummer 123 657 19 05.
Natthärberget Birkagården,
nummer 123 096 16 56