Foto: Mats Renman

Fredrik funderar i maj 2016

En fundering varje månad. Förhoppningsvis väcker mina tankar något hos dig...

Den som är det minsta intresserad av idrott har nog inte missat att det har varit slutspelshockey. Man behöver inte ens vara intresserad, det räcker med att ha igång TV:n så nog dyker det upp hockeybilder. Har man dessutom haft turen att ha sitt favoritlag kvar i slutspelet så har det varit extra spännande.

Jag har sett de flesta matcherna på TV, men för några veckor sen såg jag en match på plats i Skellefteå. Jag vet inte om du varit på nån hockeymatch på sistone. Jag har tänkt på att det är ganska mycket som liknar en gudstjänst under en hockeymatch. Människor kommer på en bestämd dag, tid och plats för att samlas kring ett gemensamt centrum. Man sjunger och ropar, man står upp ena stunden och sitter ner nästa stund. Man tror på sitt lag och man har en härlig gemenskap och härlig stämning tillsammans med andra som håller på samma lag. Det är inte lika kul varje gång, och stämningen är inte alltid på topp, men som supporter står man kvar i medgång och i motgång.

När en gudstjänst är som bäst är det på samma sätt. Man samlas på bestämd tid och plats kring sitt gemensamma centrum. Man sjunger och läser med, man står upp och sitter ner, och man delar gemenskapen och stämningen med de andra som är där. Det är inte lika kul varje gång, men har man fått rutin på gudstjänstlivet så går man gärna dit även i ”motgång”.

Jag längtar efter ett sånt gudstjänstliv, och jag hoppas att fler ska kunna hitta det. Vi behöver fler hängivna supportrar i Guds rike!

Nån kanske undrar hur det gick i slutspelet? Det gick bra – mitt lag vann SM-silver!

 

Fredrik Juul, kyrkoherde
0933-143 10
fredrik.juul@svenskakyrkan.se

....................................................................................................................

Under den här rubriken funderar jag fritt. En förhoppning är att mina tankar ska väcka något hos dig. Nyfikenhet, eller en insikt. Glädje, hopp, en fråga eller irritation kanske. För oss som är engagerade i Svenska kyrkan i Vindelns församling är det angeläget att känna till vad du tycker, och vad som är viktigt för dig. Vi vill veta vad som gör dig glad och vad som gör dig irriterad. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för hela livet. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för dig. Därför vill jag uppmana dig att höra av dig för att berätta vad som är viktigt för dig. Kom förbi på församlingsgården i Vindeln eller använd kontaktuppgifterna ovan.