Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

"De äldres fest"

i Vilhelmina församlings fjälldistrikt

Vilhelmina församlings fjälldistrikt bjöd nyligen på "De äldres fest" 

Det skedde på äldreboendet i Saxnäsgården, fredagen den 26 oktober.

Bild: Ulf Kanon

En gång om året dukar Vilhelmina församlings fjälldisitrikt upp för "De äldres fest" Festen är för alla seniorer som bor i Kultsjödalen. Samtidigt passar man på att under kalaset uppvakta årets jubilarer. De rör alltså de som fyllt 80, 85, 90, 95 & 100...

Bild: Ulf Kanon

I fredags började kalaset med filmvisning från Kultsjödalen. Efter det så samlades alla för våffelkalas i matsalen. Prästen Heinrich Fröb och musiker Inga-Lena Larsson höll en andakt. I bristpå bröd får man äta limpa heter ordspråket, eftersom Saxnäsgården saknar altare så fick en rullator istället ”hoppa” in och tjänstgöra. Jobbar man i fjälldistriktet gäller det att vara påhittig...

Bild: Ulf Kanon
Bild: Ulf Kanon

För markservice stod denna gång, som så många andra, vaktmästarna, Annica Hed och Gunnar Edman. De gräddade och langade våfflor till de många hungriga ”kalasarna”.

Personalen i Vilhelmina församlings fjälldistriktet riktar ett stort tack till personalen på äldreboendet som alltid är välkomnande och hjälpsamma!

De hade dagen till ära dukat med äldreboendets finaste porslin och hjälpte till att göra dagen mycket trevlig och lyckad.

Bild: Ulf Kanon
Bild: Ulf Kanon