Lekmannakåren

Välkommen att vara med i Lekmannakåren!

Hej alla medlemmar i Lekmannakåren.

Våra varma och givande träffar får anstå en tid till. Vi tar ansvar och följer myndigheternas anvisningar. I dessa svåra tider kan vi glädjas åt vår gemensamma kristna tro. Den hjälper oss att ta en dag i taget och behålla hoppet

I Psaltaren 23:4 står det: Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg.

Fastan i år inleddes den 26 februari och strax efter kom Coronavirus och gjorde att vi alla blev tvungna att fasta. Under fastan avstår vi från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke. Vad saknar jag mest och vilka nya goda vanor har jag börjat med?

Vi hoppas att de flesta av oss har en relativt bra vardag samtidigt som vi ber för de som har det svårt i livet just nu.

När vi blickar framåt så ser vi ingen ljusning för att kunna ses igen inom en snar framtid. Den planerade musikunderhållningen den 29 juni får vi nog flytta fram. Kan vi genomföra den så kommer att finnas anslag på sedvanliga platser.

Vi får vila i följande ord i Johannes 14:27 ”Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.”

Avslutningsvis sjunger vi psalm 190 ”Bred dina vida vingar” och ber om Herrens välsignelse.

För Lekmannakåren/ Lennart Engberg

Lekmannakåren i Vellinge-Månstorps församling är en del av Svenska kyrkans lekmannaförbund som är en självständig medlemsorganisation inom Svenska kyrkan.

Syftet med föreningen är att verka för god kristen gemenskap för kvinnor och män i alla åldrar. Vi vill vara ett forum för samtal om livet, kyrkan, tron och samhället och utmana oss att ta med kristen tro och etik ut i vardagslivet.

Alla är välkomna att delta i Lekmannakårens träffar. Programmet består av intressanta föredrag eller trevlig underhållning och det är alltid gott om tid att samtala med varandra och främja gemenskapen. Vi håller en kort andakt och serverar hembakad bulle, pålägg och kakor till självkostnadspris.

Vi träffas i församlingshemmet Ankaret, Malmövägen 2 med ingång från parken, vanligtvis första måndagen i månaden, kl 18 till ca kl 20. Se datum och program nedan.

Du är alltid välkommen till Lekmannakårens träffar! Vill du bli medlem får du medlemstidning samt stödjer vår verksamhet. Anmäl dig i så fall till kassören i samband med nästa träff. Kostnad 100 kr/år. Bankgiro 5352-6786 Swish 123 291 85 48.

På vår träff den 4 december 2017 berättade Shalini Persson frå Be The Change Lionsklubb om Dennis Mukwege. Mukwege som fick Nobels fredspris 2018. Vi som hörde Shalini berätta har en djupare förståelse för att Mukwege är en värdig pristagare. Välkommen till Lekmannakårens kommande träffar där vi alltid försöker ha aktuella och intressanta program blandat med trevlig musik.

Vi serverar hembakad bulle med pålägg och kaka för 30 kr. Lekmannakårens program är öppet för alla!

Har du frågor eller önskar mer information är du välkommen att kontakta ordförande Lennart Engberg på tel: 070 535 64 19 eller via mail: engberg.vellinge@telia.com