Lekmannakåren

Välkommen att vara med i Lekmannakåren!

Hej alla medlemmar i Lekmannakåren.

Med tanke på Coronaviruset så har Lekmannakåren inga inplanerade träffar under hösten/vintern 2020. Vi följer myndigheternas anvisningar och kommer så snart vi får anvisningar som anger att risken att träffas inte är så stor att återkomma med ny information.

Vi hoppas på våren! För 2021 har vi planerat årsmöte måndagen den 22 mars. Dessutom ligger det i våra planer att kunna träffas den 3 maj och 5 juli.

Nedan följer en kort beskrivning av vår verksamhet.

För Lekmannakåren/ Lennart Engberg

Lekmannakåren i Vellinge-Månstorps församling är en del av Svenska kyrkans lekmannaförbund som är en självständig medlemsorganisation inom Svenska kyrkan.

Syftet med föreningen är att verka för god kristen gemenskap för kvinnor och män i alla åldrar. Vi vill vara ett forum för samtal om livet, kyrkan, tron och samhället och utmana oss att ta med kristen tro och etik ut i vardagslivet.

Alla är välkomna att delta i Lekmannakårens träffar. Programmet består av intressanta föredrag eller trevlig underhållning och det är alltid gott om tid att samtala med varandra och främja gemenskapen. Vi håller en kort andakt och serverar hembakad bulle, pålägg och kakor till självkostnadspris.

Vi träffas i församlingshemmet Ankaret, Malmövägen 2 med ingång från parken, vanligtvis första måndagen i månaden, kl 18 till ca kl 20. Se datum och program nedan.

Du är alltid välkommen till Lekmannakårens träffar! Vill du bli medlem får du medlemstidning samt stödjer vår verksamhet. Anmäl dig i så fall till kassören i samband med nästa träff. Kostnad 100 kr/år. Bankgiro 5352-6786 Swish 123 291 85 48.

På vår träff den 4 december 2017 berättade Shalini Persson frå Be The Change Lionsklubb om Dennis Mukwege. Mukwege som fick Nobels fredspris 2018. Vi som hörde Shalini berätta har en djupare förståelse för att Mukwege är en värdig pristagare. Välkommen till Lekmannakårens kommande träffar där vi alltid försöker ha aktuella och intressanta program blandat med trevlig musik.

Vi serverar hembakad bulle med pålägg och kaka för 30 kr. Lekmannakårens program är öppet för alla!

Har du frågor eller önskar mer information är du välkommen att kontakta ordförande Lennart Engberg på tel: 070 535 64 19 eller via mail: engberg.vellinge@telia.com