Foto: Johannes Frandsen

Barn och familj

”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de” Markusevangeliet 10:14

Barnen har en självklar plats i församlingens mitt. När Jesus sa orden ovan lyfte han fram barnen inte bara som viktiga och värdefulla utan också som förebilder. I Guds rike är de störst. Barns funderingar om livet små och stora frågor är viktiga och något som kyrkan tar på allvar.

Välkommen till församlingens verksamhet för barn och familjer. Varje vecka träffas barn, ungdomar och vuxna i olika grupper och sammanhang. ALLA är välkomna!

VÅRTERMINEN 2022

KYRKANS ÖPPNA (BARN OCH VUXNA)

Är du nybliven förälder? Vill du träffa andra föräldrar och prata och fika? Eller är du kanske en mor- eller farförälder som vill gå någonstans med dina barnbarn i veckorna?

Kyrkans Öppna är en mötesplats för barn i alla åldrar tillsammans med vuxen.
Vi umgås, leker, pysslar, fikar och har sångstund med andakt.
Fika serveras till självkostnadspris. Ingen anmälan behövs.

Vårterminen startar vecka 2

Drop in kl 9-11.30

Ankaret i Vellinge: onsdagar

Västra Ingelstads församlingshem: fredagar jämna veckor

Östra Grevie församlingshem: fredagar udda veckor

GRUPPER FÖR BARN I FÖRSKOLE- OCH SKOLÅLDERN

Vill du vara med i en grupp till hösten? Vill du leka, pyssla, höra bibelberättelser, diskutera, sjunga, se film, baka, äta mellanmål, fira andakt med mera- och framför allt vara med i en härlig gemenskap?!

Starttiden anpassas efter skolan och vi hämtar barnen på skolorna om behov finns (gäller alla grupper utom körerna). Det kostar inget att vara med och det finns ett begränsat antal platser, och även ett minsta antal för att gruppen ska bli av.

Vårterminen startar vecka 2. Vid frågor och anmälningar kontakta gärna Helena Eriksson, församlingspedagog på telefonnummer: 040-42 93 21.

VÄSTRA INGELSTADS FÖRSAMLINGSHEM

Miniorklubben (åk F-2)

Tisdagar ca kl 13.30-16.30

Korsdrag (åk 3-5) (Gruppen har ej startat)

Tisdagar ca kl 14.30-17.00

ANKARET I VELLINGE (åk F-3)

Miniorklubben (åk F-3)

Onsdagar ca kl 14.00-16.30

Korsdrag (åk 4-7) (Gruppen har ej startat)

Torsdagar ca kl 14.30-17.00

BARNKÖREN (6-10 år)

Västra Ingelstads församlingshem tisdagar kl 16.00-16.30
Ankaret i Vellinge onsdagar kl 16.30-17.15

JUNIORKÖREN (11-13 år)

Ta kontakt med kyrkomusiker Magnus Larsson kring övningstid.

Körerna sjunger både populära och traditionella sånger och medverkar i gudstjänster och luciafirande. Körerna är kostnadsfria. Vid frågor eller anmälan kontakta gärna kyrkomusiker Magnus Larsson tel: 040-42 93 05.

GUDSTJÄNSTER MED SMÅ OCH STORA

Barn är självklart välkomna i alla gudstjänster. Några gånger per termin firar vi ”gudstjänst med små och stora” som är en kortare gudstjänst med mycket sång, musik och rörelse. Under våren dessa datum:

Söndagen den 24/4 är det mässa med små och stora. Vi bjuder på frukost kl 9.00 på Ankaret i Vellinge och kl 10.00 går vi över till Vellinge kyrka. Där firar vi en kortare mässa som är anpassad för barnen, men alla är lika välkomna oavsett ålder. Det blir sång, musik, rörelse och nattvard. Välkommen att börja dagen med gemensam frukost eller komma direkt till kyrkan!

Barnverksamhet folder 2022