Other languages with Google Translate

Kontakt

Veddige-Kungsäters församling Besöksadress: Nygatan 18, 43267 Veddige Postadress: Box 42, 43207 Veddige Telefon:+46(340)30025 E-post till Veddige-Kungsäters församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Karl Gustav kyrka

Kyrkan med akustik finns i Karl Gustav

Karl Gustavs kyrka är byggd i nyklassisk s.k. Karl-Johanstil. Den erbjuder gott om plats och bra akustik.
Kyrkan har en imponerande altaruppsats och predikstol. Den senare är tillverkad av den vid den tiden verksamme byggmästaren Johannes Andersson från Mjöbäck. Den ljusa vackra altartavlan målades 1897 av prästsonen Philip Lindström, Kungsäter och föreställer Jesus i Getsemane. Kyrkan renoverades 2000.
Äldsta inventariet i kyrkan är dopfunten, som är från medeltiden. Denna såldes på 1820-talet och skänktes senare till Göteborgs museum. Sedan 1960-talet finns den åter i Karl Gustavs kyrka, utlånad av museet.

Kontakt

Kyrkvaktmästare