Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Vederslövs gamla kyrkogård

yrkogårdsområdet är litet och begränsas av en bred och kraftig mur med ingång endas från söder. Väster om kyrkan mellan denna och kyrkogårdsmuren finns ett antal mindre gravvårdar i sten och järn fortfarande kvar.

Kristina Nilssons föräldrar har sina gravar på kyrkogården. Flera av gravvårdarna vårdas än idag trots att det var längesedan det förekom några gravsättningar där.

Tidigare har det funnits en klockstapel och två stigluckor i muren samt ett magasin, ett så kallat kornhus, alldeles utanför kyrkogårsmuren.