Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Pilgrim

Pilgrim kan du vara som efter din konfirmation regelbundet deltar i en ungdomsgrupp eller ungdomskör, eller är ung ledare eller är ung och engagerad med annat återkommande uppdrag i Svenska kyrkan Växjö.

Som pilgrim får du möjlighet att följa med på en resa tillsammans med Svenska kyrkan Växjö.

pilgrimsresa till Taizé, 12-20 aug 2017

Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.

Vad är Taizé?
Taizé ligger i södra Frankrike och är en gemenskap av bröder som blivit en kristen mötesplats för ungdomar från hela världen. Under denna vecka samlas ca 5000 ungdomar. Som gäster i Taizé går vi in i brödernas dagsrytm med gudstjänster och bibelstudier. Vi lever ett enkelt liv och hjälper till med olika praktiska sysslor. Under veckan har du möjlighet att dela tankar och erfarenheter kring tro och liv med jämnåriga. I Taizé ingår boende och all mat. Titta gärna in på hemsidan www.taize.fr

Info: Anna-Karin Kullenbert, 0470-70 49 22, 072-574 35 79 eller Carina Samuelsson, 072-574 35 14

Förbön inför resan 2017

Gud, vi tackar dig för den här dagen, för att vi fått samlas och dela din kärlek, förlåtelse och gemenskap i enkelt bröd och vin.

Vi tackar för den värld du skapat åt oss, som vi får möjlighet att resa i och utforska. Hjälp oss att vårda den på bästa sätt för oss själva och för framtida generationer.

Tack för möjligheten att växa som kristen och som människa, att lära känna dig, oss själva och andra människor bättre.

Gud, vi står nu inför en resa, vi är fyllda av förväntningar, glädje, tillit o lite oro. Tack att vi får vila i vetskapen att du alltid är oss nära, vart vi än reser är du vårt mål, också den här resan känner du till.

Vi ber dig Gud, att hålla din skyddande hand över dem som ska resa till Taizé.

Bevara från all skada, olycka och sjukdom. Vi ber om ditt beskydd under vistelsen i Taizé. Var dem nära när de längtar hem, öppna deras hjärtan i tacksamhet över att de har ett hem att längta till.

Välsigna alla människor de kommer att möta, välsigna alla glada skratt som kommer att delas, alla djupa samtal om livet och tron,

välsigna alla böner som kommer bes, alla härliga lovsånger som kommer sjungas,

välsigna gudstjänster och klockornas klang, välsigna dagens värme och svalka, nattens vila, välsigna allt köande som kommer att ske, välsigna bibelstudier o städning,

välsigna fantastiska upplevelser både i det stora brusande och i den stilla tystnaden. Ge inspiration, mod, trygghet och kraft att fortsätta gå din väg i livet, Gud, även efter Taizéresan.

Bevara hemresan till Växjö och välsigna återseendet vid Skogslyckans kyrka.

Gud, vi tackar för att du är hos oss som stannar kvar och beskyddar oss. Låt oss alla få vila i dig och ta emot dagarna som kommer med glädje och tillförsikt.

I Jesu namn. Amen.