Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Mattelek

Lekfullt lärande för förskole- och lågstadieelever.

För att bygga en katedral behöver du kunna matematik. I det här programmet undersöker vi domkyrkan genom geometri och mattelek.

Mattelek är ett pedagogiskt program som kombinerar historia och matematik till ett lekfullt lärande. Vi mäter höjd och bredd med hjälp av ballonger. kropp, fotsteg och tumstock. Vi funderar över hur många människor som får plats i denna stora kyrka etc.

Årskurs F-3
Måndagar, tisdagar och fredagar
Samlingen tar ca 60 minuter

Frågor och bokning

Liselotte Lindstrand

Församlingskonsulent

Sirpa Abrahamsson

Ur läroplanens mål för årskurs 1-3

Syftet med matematiken är bland annat att ge eleverna möjlighet att uppleva estetiska värden i möten med matematiska mönster, former och samband.